bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston vyložil karty, před Pastrňákem leží šest milionů ročně

28. srpna 2017, 8:00

Martin Zíta

Vedení bostonských Bruins podle zámořských novinářů nabídlo Davidu Pastrňákovi novou smlouvu. Na stole má ležet roční plat šesti milionů dolarů s délkou kontraktu na šest nebo sedm let.

Šest milionů ročně příštích šest sezon, možná i sedm. Tak podle Boston Globe vypadá smlouva, kterou vedení Bostonu Bruins nachystalo pro Davida Pastrňáka – momentálně omezeně volného hráče.

Podoba smlouvy, která prosákla na veřejnost není nijak zvlášť překvapivá. Víceméně se – vzhledem k Pastrňákovým výkonům – očekávala.

Pastrňák v minulé sezoně vstřelil 34 gólů a přidal 36 asistencí v 75 zápasech, což stačilo na osmnáctý nejlepší počin napříč ligou. Stejně starý Leon Draisaitl, ještě před pár dny taktéž omezeně volný hráč, zvládl o sedm bodů více, odehrál ale všech 82 zápasů, a dočkal se smlouvy na osm let v celkové hodnotě 68 milionů.

Kevin Paul Dupont ze zmíněného zpravodajského serveru dodává, že vedení nechává délku nové dohody na českém útočníkovi. Závazná je z jeho strany pouze výše výplaty.

Pokud by Pastrňák šestimilionový kontrakt skutečně podepsal, stal by se čtvrtým nejlépe placeným hráčem Bruins v poli. Nejproduktivnější Medvěd posledního ročníku Brad Marchad bere o pouhých 125 tisíc dolarů více.

Jednadvacetiletý Pastrňák by se po podpisu zařadil mezi nejlépe placené české hráče v soutěži. Více si v NHL momentálně z našinců vydělává jen Pastrňákův kolega z Bostonu David Krejčí, nejlépe placený hráč týmu, a Jakub Voráček z Philadelphie.

David Pastrňák, stejně jako jakýkoliv jiný hráč v jeho situaci, musí se svým týmem podepsat smlouvu do páté hodiny odpolední prvního října zámořského času. Pokud by se do té doby hráč a klub nedohodli, nebude moci nastoupit v nové sezoně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.