bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston začal druhé kolo výhrou v prodloužení, do vedení v sérii se dostalo i St. Louis

26. dubna 2019, 6:34

Jan Šlapáček

Druhé kolo play-off začalo. Úvodní zápas dnešní noci se odehrál v Bostonu, kde se ještě před dvěma dny slavilo. A slavilo se i nyní. Bruins zvládli nepříjemný duel s Blue Jackets a poprvé v sérii vyhráli. Úspěšný byl i druhý domácí celek, St. Louis těsným výsledek porazilo Dallas.

Boston Bruins - Columbus Blue Jackets

3:2pp. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Acciari (McAvoy), 56. Coyle (Johansson, Krug), 66. Coyle (Johansson, Heinen) – 48. Dubinsky (Nash, Jones), 48. Dubois (Panarin).

Boston plný nadšení z nedávného postupu začal velice aktivně a byl v úvodu utkání aktivnějším týmem. Z tohoto tlaku pramenila i úvodní branka střetnutí, o kterou se postaral Noel Acciari.

Skóre se následně dlouho neměnilo, změna stavu přišla až před polovinou třetí části a pro domácí to byl doslova šok. Columbus během třinácti sekund vstřelil dva góly a dostal se do vedení. Bruins však na inkasované branky zareagovaly výborně a dokázali zásluhou Charlieho Coylea vyrovnat. Americký útočník si však připsal nakonec ještě jeden světlý moment v zápase, a to když v prodloužení dopravil kotouč do branky Bobrovského a rozhodl o první výhře Bostonu v sérii.

Malou kaňkou ale na výhře Bruins je, že kvůli zdravotním problémům nezasáhl do prodloužení David Krejčí.

T. Rask (BOS) – odchytal 65:15 minut, 20 zákroků, úspěšnost 90,9 %
S. Bobrovskij (CBJ) – odchytal 65:15 minut, 34 zákroků, úspěšnost 91,9 %

Zdeno Chára (BOS) - 0+0, 2 střely, čas na ledě 22:46 
David Krejčí (BOS) - 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:36 
David Pastrňák (BOS) - 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:29

1. hvězda utkání: Charlie Coyle (BOS)
2. hvězda utkání: Tuukka Rask (BOS)
3. hvězda utkání: Marcus Johanson (BOS)

Stav série: 1:0

St. Louis Blues - Dallas Stars

3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Fabbri (Barbašev, Parayko), 39. Tarasenko (Schenn, Pietrangelo), 44. Tarasenko – 31. Spezza (Klingberg, Zuccarello), 58. Benn (Hintz, Seguin).

Hokejisté Dallasu za sebou mají hodně hořký vstup do druhého kola. Stars byli po většinu duelu aktivnějším týmem, neustále však tahali za kratší konec provazu.

Hrdinou zápasu se stal Vladimir Tarasenko, který se prosadil na konci druhé a na začátku třetí třetiny a vystřelil svému týmu takový náskok, který dokázali Blues s menšími problémy v závěru udržet.

J. Binnington (STL) – odchytal 60:00 minut, 27 zákroků, úspěšnost 93,1 %
B. Bishop (DAL) – odchytal 58:51 minut, 17 zákroků, úspěšnost 85,0 %

Radek Faksa (DAL) - 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:26 
Roman Polák (DAL) - 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:38

1. hvězda utkání: Vladimir Tarasenko (STL)
2. hvězda utkání: Jordan Binnington (STL)
3. hvězda utkání: Robby Fabbri (STL)

Stav série: 1:0

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.