bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bostonu se vrací David Pastrňák, český útočník do hry naskočí již tento týden

19. března 2019, 18:39

Matěj Hodoval

Již tento týden se mohou nejen čeští příznivci těšit na návrat Davida Pastrňáka. Produktivní forvard vyléčil zranění, které si přivodil 10. února cestou z týmové večeře se spoluhráči a sponzory, a je připraven vyztužit bostonskou ofenzívu.

Rodák z Havířova s týmem naplno trénuje, ostré utkání by měl absolvovat v noci z úterý na středu, kdy se Boston představí na ledě Islanders. Pakliže tento duel nestihne, velmi pravděpodobně nastoupí na konci pracovního týdne proti New Jersey. S mužstvem totiž vyrazil na venkovní trip.

Pastrňák se zpočátku neobejde bez dlahy na levé ruce, kvůli které bude mírně poupravena jeho rukavice, nicméně překážet by to vousatému střelci nemělo. „Nijak mě to ve střelbě neomezuje, samozřejmě trochu ano v práci s holí,“ prozradil. 

Jak si vlastně dvaadvacetiletý mladík úraz přivodil? „Uklouzl jsem cestou ke svému autu a spadl na levou ruku. Je to těžké, nebylo to zranění z ledu, beru za to plnou odpovědnost. Určitě jsem tomu mohl předejít,“ mrzí Pastrňáka (56 utkání, 31+35), jenž je i přes svou absenci stále nejlepším střelcem týmu, o tuto pozici se dělí s Bradem Marchandem.

Bruins se aktuálně nacházejí na druhém místě Východní konference s pětadevadesáti body na kontě. Medvědi se bez své osmaosmdesátky museli obejít po dobu šestnácti zápasů, v nichž dvanáct dokázali vyhrát. 

Vypadá to, že návrat si naplánoval takřka ideálně. Do konce základní části zbývá Bruins odehrát deset klání a nepůjde jen o dostatečný čas na rozehrání se před vyřazovací části, nicméně jeho tým navíc bojuje s Torontom o to, kdo bude v nadcházející fázi mít jako první výhodu domácího prostředí. Na Maple Leafs mají v tuto chvíli Medvědi náskok čtyř bodů. 

Český útočník začne tam, kde to dobře zná – v elitním útoku s Bergeronem a Marchandem. „Tam začne. Je to pro něj ta nejpohodlnější varianta, poté uvidíme,“ prozradil hlavní trenér Bruce Cassidy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.