bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boucher skončil jako trenér Ottawy, dočasně jej nahrazuje Crawford

1. března 2019, 18:00

Jiří Sameš

Ottawa Senators se v pátek, 1. března, rozhodli odvolat Guye Bouchera z pozice hlavního trenéra. Dočasně jej na postu nahrazuje Marc Crawford.

„Chtěl bych Guyovi poděkovat za tři roky práce. Je dobrým člověkem a byl vynikajícím představitelem Senators," oznámil Pierre Dorion, generální manažer Senators, v tiskovém prohlášení.

„V tomto okamžiku však potřebujeme jiný styl koučování a vůdcovství, aby nás provedl náročným obdobím přestavby. Jako dočasný trenér přinese Marc Crawford jiný pohled na věc a také bohaté zkušenosti," stojí v prohlášení dále.

Sedmačtyřicetiletý Boucher se stal hlavním trenérem Ottawy 8. května 2016. Tým vedl ve 228 zápasech, přičemž s ním zaznamenal bilanci 94-108-26. Největším úspěchem přitom byla účast v konferenčním finále na jaře 2017.

Osmapadesátiletý Crawford doposud působil u Senátorů třetím rokem jako asistent trenéra. Jako hlavní trenér odkoučoval v National Hockey League 1 151 zápasů. Vedl Quebec Nordiques, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, Los Angeles Kings a Dallas Stars.

Sens sdělili, že nového trenéra budou hledat až po skončení sezony. Mužstvo mimochodem před uzávěrkou přestupů vyměnilo všechny tři své klíčové hokejisty - útočníky Matta Duchenea, Ryana Dzingela do Columbusu Blue Jackets a útočníka Marka Stonea do Vegas Golden Knights.

Čtěte:

V tabulce Východní konference Senators patří poslední, šestnáctá příčka. Za dosavadních 64 zápasů dokázali posbírat pouze 49 bodů.

Aktuálně mají na svém kontě šest porážek v řadě za sebou. Za posledních 10 zápasů zapsali bilanci 2-8-0.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.