bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boudreau s Dubnykem nemluví a jemu se daří. Gól nedostal skoro 200 minut v kuse

15. listopadu 2017, 17:00

Jiří Lacina

Dlouhé roky nebylo jasné, jak dobrý vlastně tenhle maskovaný chlapík je. Dlužno říci, že posuzování svých schopností fanouškům ani odborníkům zrovna neusnadňoval. Po průměrných letech v Edmontonu přišel propad v sezóně 2013-14. O rok později se dal znovu do pořádku a především s přestupem do Minnesoty zvolna vystoupal mezi absolutní brankářskou elitu.

Ani v dresu Wild však nejsou jeho výkony bez výkyvů. Minulý ročník odstartoval skvěle, s nástupem roku 2017 se ale trochu trápil. Průměrná úspěšnost zákroků 94-95% mu propadla pod 92%. Přestože s tím měla co dělat i zdravotní nepohoda, také začátek této sezóny mu nevyšel. Ty časy jsou nyní zapomenuty. Jednatřicetiletý Kanaďan se totiž aktuálně chlubí třemi shutouty v řadě!

Minnesota má za sebou krásnou sérii a její brankář s ní. 9. listopadu zvítězili Wild v Montrealu 3:0, dva dny nato ve Philadelphii 1:0, v úterý porazili stejného soupeře v odvetě u sebe doma 3:0. Voráček a spol. dvakrát za sebou nenašli způsob, jak poslat puk za Dubnykova záda.

Dvakrát nechyběl mezi hvězdami těchto tří duelů Jason Zucker, autor pěti ze sedmi branek Wild. Ve všech třech případech byl mezi oceněnými Devan Dubnyk, jenž si proti Montrealu a Philadelphii připsal 103 zákroků, aniž by inkasoval. Celkem netahal kanadský démon puk ze své sítě 195 minut a 5 sekund. Naposledy ho překonali 8. listopadu hráči Toronta.

„Bylo to dobré,“ řekl suše Dubnyk. „Vím, jaké věci musím provádět, abych se cítil dobře a abych byl úspěšný, a dokážu se na ty věci soustředit. Ať už to funguje nebo ne, je to každý den stejné.“

Trenér Minnesoty Bruce Boudreau před utkáním žertoval, že se svým brankářem neprohodil od začátku jeho neprůstřelnosti slovo. Je-li to pravda, bude muset svého gólmana ještě nějaký čas ignorovat. Nebo s ním komunikovat skrze prostředníky. Zatím se to vyplácí.

„Dobře vidí puky, má skvělé reflexy, je v ráži,“ popsal aspoň svého klíčového hráče novinářům.

Dubnyk, jenž dokázal vychytat tři nuly za sebou i na začátku minulé sezóny (25.-29. října 2016), pak svou brankářskou strategii trochu rozvedl. „Myslím, že nejdůležitější pro mě je nacházet si puky a být si jistý, že mám připravené nohy,“ odhalil svůj recept naspěch. „S tím pak souvisí pohyb kolem brány, kontrola vyražených puků a další věci.“

V dosavadním zápise Wild převažovaly prohry poměrně výrazně nad výhrami, tři aktuální vítězství v řadě tento stav trochu vybalancovaly a současně transportovaly Divočinu na čtvrté místo Centrální divize. Natáhnout svou sérii bude moci Dubnyk ve čtvrtek, kdy Minnesota hostí doma Nashville.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.