bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boyle měl emotivní řeč, Hart Trophy získal Hall! Kdo bude na obalu NHL 19?

21. června 2018, 4:25

Jan Šlapáček

Největší hokejové hvězdy se sešly v Las Vegas k udělování prestižních individuálních ocenění. Celý galavečer se nesl v uvolněné atmosféře a nouze nebyla ani o dojemné chvíle, a to když na pódium vystoupil ke své řeči po zisku Bill Masterton Trophy útočník Devils Brian Boyle! Kdo získal další ceny?

Uplynulá sezóna NHL byla oficiálně zakončena na slavnostním galavečeru v Las Vegas. Oproti minulému roku nebylo vyhlašování individuálních cen zejména o jednom hráči, ale na své si přišlo mnoho hokejistů.

Ted Lindsay Award, která se dává nejužitečnějšímu hráči podle hlasování ostatních hokejistů, si i tentokrát odnesl Connor McDavid, který byl i přes špatnou sezónu Edmontonu Oilers nejproduktivnějším hráčem základní části.

Nejlepším obráncem uplynulé sezóny byl po zásluze vyhlášen Victor Hedman z Tampy, který si Norris Trophy ze slavnostního večera odnesl poprvé ve své kariéře.

Lightning měli ve hře ještě jednoho žhavého kandidáta na zisk individuální ceny, nicméně Andrej Vasilevskij trofej pro nejlepšího brankáře nezískal. Vezina Trophy se tentokrát dostala do rukou Pekky Rinneho, který zažil výbornou základní část a zisk této trofeje si zasloužil.

Nejlepším nováčkem sezóny byl vyhlášen Mathew Barzal, který vyhrál naprosto jednoznačně a s výrazným rozdílem bodů skončil před Brockem Boeserem a Claytonem Kellerem.

Hodně emotivní bylo předávaní Bill Masterton Memorial Trophy. Tu získal Brian Boyle, který na začátku ročníku prošel závažnými zdravotními problémy, ale nakonec se vrátil v plné síle a pomohl Devils k návratu do play-off. V děkovné řeči měl hodněkrát slzy na krajíčku - „Tohle je pro mě celý svět," pronesl k získané trofeji a hokeji zároveň.

Hlavním klíčem úspěchu v úspěšné sezóně však byl Taylor Hall, který zažil nejlepší rok ve své kariéře a po právu získal jednu z nejcennějších trofejí, která se dnes předávala. A to Hart Memorial Trophy! Hall se stal navíc prvním hráčem New Jersey, který tuhle cenu získal.

Spousta cen připadla i do týmu nováčka Vegas Golden Knights. Trofej Marka Messiera si odnesl Deryk Engelland, Lady Byng Trophy získal William Karlsson, nejlepším manažerem sezóny byl vyhlášen George McPhee a trofeje Jacka Adamse se ujal Gerard Gallant.

Oznámeno také bylo jméno hlavní tváře hry NHL 19. Na obalu této hokejové hry bude obránce Nashvillu P. K. Subban.

Přehled vítězů individuálních cen NHL po sezoně 2017-18:

Calder Memorial Trophy (nejlepší nováček): Mathew Barzal

Ted Lindsay Award (nejužitečnější hráč dle ostatních hráčů): Connor McDavid

General Manager Of The Year Award (generální manažer roku): George McPhee

Bill Masterton Memorial Trophy (vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji): Brian Boyle

Mark Messier Leadership Award (vůdčí osobnost): Deryk Engelland

King Clancy Memorial Trophy (za humanitární činnost): Henrik Sedin a Daniel Sedin

NHL 18 Cover Athlete (obálka hry NHL 18): P. K. Subban

Norris Trophy (nejlepší obránce): Victor Hedman

Frank J. Selke Trophy (nejlépe bránící útočník): Anže Kopitar

Jack Adams Award (nejlepší trenér): Gerard Gallant

Lady Byng Memorial Trophy (hokejový gentleman): William Karlsson

Vezina Trophy (nejlepší brankář): Pekka Rinne

Hart Memorial Trophy (nejužitečnější hráč): Taylor Hall

Přehled vítězů už dříve známých cen NHL po sezoně 2017-18:

Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráč základní části NHL): Connor McDavid

Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec): Alexandr Ovečkin

William M. Jennings Trophy (pro brankáře z týmu, který v základní části NHL obdržel nejmenší počet branek): Jonathan Quick

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.