bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bozak chválí Kadriho: Pro Centrální divizi je jako dělaný

24. srpna 2019, 12:52

Jakub Hromada

Dříve parťáci, nyní budou ještě bližší soupeři. Tyler Bozak loni v létě vyměnil dres s javorovým listem za jiný modrý a přineslo mu to úspěch. Před dvěma měsíci pozvedl nad svou hlavu trofej pro vítěze Stanley Cupu. Nyní následuje jeho kroky do Centrální divize Nazem Kadri, který byl vyměněn do Colorada. A Bozakovi se tento trejd líbí.

Bozak věří, že Kadrimu přesun na západ sedne. „Je pro tuhle divizi jako dělaný. Hraje tvrdě a umí dostat puk do brány,“ svěřil se Bozak denverskému tisku. „Má skvělé dovednosti a je tím nepříjemným hráčem, proti kterému nikdo nechce hrát. 

Kadri po příchodu Tavarese nedostával tolik prostoru, kolik by si představoval. Čas na ledě mu poklesl sice jen o půl minuty na zápas, stín za Matthewsem a Tavaresem byl ovšem příliš velký na to, aby se z něj Kadri vymanil. 

Toronto si ale bylo vědomo, že na postu třetího centra má velký luxus a hodil by se vyměnit za kvalitního obránce. Proto následovalo spojení s klubem z Denveru a výměna byla na světě.

Do Toronta: Tyson Barrie, Alexander Kerfoot, 6. kolo draftu 2020

Do Colorada: Nazem Kadri, Calle Rosén, 3. kolo draftu 2020

Osmadvacetiletý útočník již nechtěl působit v roli třetího centra, a proto se na angažmá u Avalanche velmi těší. „Nikdy jsem se necítil lépe, teď bojuji o spásu v nové sezóně.“

Ovšem v Torontu strávil celou svoji kariéru, dlouhých devět sezón. Taková organizace se neopouští snadno. „Nebyla to moje první volba,“ reagoval na otázku, jestli žádal o výměnu. „Ale nakonec jsem rád, Colorado bude jedním z kandidátů na zisk Stanley Cupu po mnoho let, a to mi dělá přesun sem o mnoho lehčí.“

Kadri bude sekundovat MacKinnonovi v roli druhého centra, hrát by mohl například s Burakovskym a Donskoiem. Jednalo by se tedy o zcela nově pořízené trio, které by mělo ulevit elitní trojici od neustálé starosti o produktivitu. Právě Kadri bude nejvíce hladový po gólech. Vždyť loni jich vstřelil „pouze“ 16, kdežto ve dvou předešlých sezónách vždy dvojnásobek.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.