bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Braden Holtby: Je to jenom naše chyba, musíme za to vzít zodpovědnost

11. května 2017, 20:03

Michal Janoštík

Washington prohrál zápas číslo sedm, ve kterém nedal ani gól. Cesta za vysněným pohárem tak pro něj končí. Po zápase mluvili hráči tichým, smutným hlasem. A není se čemu divit.

Capitals opět prohráli v rozhodujícím zápase a pro hvězdy jako Holtbyho a Ovečkina to bylo hodně tuhé sousto k pozřetí. Nemění to však nic na tom, že i nyní nebude sezóna týmu z hlavního města USA neúspěšná.

„Není tolik týmů, které tolikrát vyhrají Prezidentský pohár, ale následně vždy v play off neuspějí,“ řekl obránce Karl Alzner. „Upřímně jsme si mysleli, že jsme ten nejlepší tým ve vyřazovacích bojích. Ukázali jsme z toho pouze střípky. Pokud nepostoupíte ani přes druhé kolo, je to obrovské zklamání.“

„Myslím si, že dnes jsme si ani nedali šanci na výhru,“ řekl Holtby, který dostal ve druhé třetině gól od Bryana Rusta a ve třetí od Patrica Hornqvista. „Budeme s tím teď muset žít a vzít za to plnou zodpovědnost. Není to to, pro co jsme celou dobu dřeli.“

Dvakrát v řadě vyhrál Ovečkin a spol. pohár pro nejlepší tým sezóny, ale také podruhé za sebou vypadl v play off ve druhém kole s Pittsburghem.

Ovečkin má nespočet trofejí a ocenění za nejlepšího hráče, jeho tým se ale nikdy nedostal přes druhé kolo play off. Nikdy. Od doby, co přišel ruský snajpr, má ve druhém kole statistiku 0-7. Naposledy se do finále konference Caps dostali roku 1998. Ani trenér Barry Trotz se nikdy nedostal dál. Jak u Washingtonu, tak u Nashvillu.

Capitals se zkrátka nedaří v rozhodujících utkáních. S Ovečkinem v týmu jich prohráli hned sedm z deseti. A nejen proto by se v létě mohlo udát mnoho změn.

Nejlepší pravé křídlo T.J. Oshie, který dal v letošní sezóně stejně gólů jako ruský ostrostřelec, další dva útočníci Justin Williams a Daniel Winnik, obránci Alzner s Kevinem Shattenkirkem, ti všichni budou nechráněnými volnými hráči. Jevgenij Kuzněcov, Andre Burakovsky a Dmitrij Orlov budou chráněnými volnými hráči.

Zatímco Pittsburgh míří k boji s Ottawou, Washington míří do nejasné budoucnosti.

Své šance v sedmém utkání nevyužili, jak to s nimi dopadne příští rok? Obránci Mattu Niskanenovi ovšem ani tak nescházel pozitivní náhled na věc.

„Nemyslím si, že se už loď potopila,“ řekl. „Změny určitě budou, několik skvělých lidí odejde. Ale tak sport funguje a já věřím, že najdeme cestu a zvládneme to.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.