bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brankář Alex Lyon přepsal historii v play-off AHL, pochytal bezmála stovku střel

12. května 2018, 17:00

Josef Potůček

Alex Lyon odchytal zřejmě nejpamátnější a zcela určitě nejdelší zápas svého života, když ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off AHL lapil neuvěřitelných 94 střel, které na něj vyslali hráči týmu Charlotte Checkers.

Pětadvacetiletý brankář, který v letošním ročníku NHL nastoupil do 11 střetnutí za Philadelphii Flyers, se tímto počinem zapsal do historie American Hockey League. V uvedeném duelu totiž inkasoval jedinou branku, když svůj tým Lehigh Valley Phantoms podržel jen v základní hrací době 40 úspěšnými zákroky, aby v následných pěti (!) prodlouženích zastavil dalších 54 střel. Celkem se hrálo nadčas 86 minut a 48 vteřin, než útočník Alex Krushelnyski (mimochodem, syn bývalého známého hráče NHL Mikea) trefil Fantomům důležitou výhru a vedení v sérii 3:1.

Příští zápas se bude hrát na ledě Charlotte. Lyon mezitím jistě uvítá dva dny volna, které, jak tvrdí, stráví na hotelovém pokoji spánkem a hraním na Xboxu, které si vzal sebou na trip: „Za takovou výhru jsme hrozně moc rádi,“ komentoval předešlý hokejový maraton. „Je to obrovská úleva. Vůbec si nedokážu představit, že bych byl na druhé straně. Musím se přiznat, že cítím s Nedeljkovičem (brankářem Charlotte). Musí to být peklo."

Rodák z minnesotského Baudette prozradil, že jak čas postupně v prodlouženích ubíhal, cítil se spoluhráči, že se stávají součástí něčeho mnohem většího než jen partie v play-off Calder Cupu: „Odehráli jsme vlastně skoro tři utkání během jednoho dlouhého večera. Věděli jsme, že se děje něco výjimečného. Po druhém prodloužení jsme pili kolu a teta (spoluhráče) Mikea Vecchionyho nám dokonce přinesla brownies. Bylo to vážně bláznivé.“

Pokud chtěl Alex Lyon udělat dojem na své chlebodárce z Philadelphie, nemohl si vybrat vhodnější dobu. Během léta jej budou čekat vyjednávání o prodloužení stávající smlouvy. Diskuze to budou, s ohledem na současnou situaci v brankovišti Flyers, komplikovaná, neboť Lyon bude určitě požadovat jednocestný kontrakt. Konkurenci má přitom v Brianu Elliottovi a Michaelu Neuvirthovi, kteří jsou v klubu smluvně vázáni i pro příští sezónu. Ve Philadelphii se navíc budou muset vypořádat s dalším omezeně volným hráčem Petrem Mrázkem.

A to ještě nemluvě o nadaném Carteru Hartovi, který letos dovedl Kanadu ke zlatým medailím na Mistrovství světa juniorů a v budoucnu by měl zcela zacelit černou díru, která dlouhodobě zeje na gólmanském postu Flyers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.