bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brassard vyzve svůj bývalý klub, souboj Ovečkina s Crosbym napíše pokračování

27. dubna 2017, 23:55

David Motloch

Po dnešní noci bude 2. kolo play-off kompletně rozehráno. O úvodní zápasy svých sérií se totiž postarají zbylé čtyři kluby. Pikantní souboj čeká ottawského Dericka Brassarda, který jako lídr Senators vyzve své bývalé spoluhráče z New Yorku. Našlapaná série hvězd mezi Pittsburghem a Washingtonem snad ani nepotřebuje komentář. Souboj dvou útočných týmů jistě nabídne strhující podívanou. To vše nás čeká dnes v noci od jedné, respektive od půl druhé ráno.

Ottawa Senators - New York Rangers

Ani jeden z nich neměl postoupit do druhého kola, nyní je jisté, že jeden si zahraje dokonce finále Východní Konference. Do role mírného favorita vstupují svěřenci trenéra Alaina Vigneaulta. Rozruch v této sérii od začátku budí souboj bývalých hráčů - Dericka Brassarda a Mika Zibanejada. Oba v minulosti působili za své dnešní soupeře, tudíž se pro ně bude jednat o pikantní sérii.

Brassard je dokonce klíčovým mužem Senators. V sérii s Bostonem zaznamenal nejvíce bodů (8) za dvě branky a šest nahrávek. To vše stihl v pouhých šesti zápasech. Zibanejad se sice na začátku série s Montrealem trápil, ale podařilo se mu vsítit dost možná klíčový gól celého souboje, když v pátém zápase poslal Rangers do vedení 3:2 brankou v prodloužení. 

Do branky se zcela jistě postaví opět Craig Anderson a Henrik Lundqvist. Oba píší své vlastní kapitoly. Anderson se těžce vyrovnává s rakovinou své ženy, na ledě ale své problémy nenechává znát. Lundqvist byl zase rozdílovým hráčem Rangers v sérii s Montrealem, když podle mnohých odchytal vůbec nejlepší zápasy ve své kariéře. V základní části vyhrála všechny vzájemné zápasy Ottawa, uvidíme, jaký vývoj nabídne úvodní zápas druhého kola. Naplánován je na 1:00 SEČ. 

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins

Oba týmy proklouzly do finále Metropolitní divize poměrně hladce, to je ale nyní ve vzájemném souboji takřka vyloučeno. Tučňáci porazili Columbus v pěti zápasech, bez větších výkyvů dominovali po celou sérii. Capitals se na výhru nadřeli o zápas více, ale paradoxně by ze souboje s Torontem mohli vytěžit více. Leafs působili jako vyrovnanější soupeř a o to více tak svěřenci trenéra Barryho Trotze mohou těžit z následné výhry. 

Oba soupeři se znají více než dobře. Zejména Washington má Tučňákům co vracet. Loni se oba týmy proti sobě utkaly právě ve druhém kole play-off, kde si k poměrně snadnému vítězství dokráčeli hráči Pittsburghu. Že z toho byl později Stanley Cup, netřeba snad ani dodávat. Tentokrát však parta Sidneyho Crosbyho nemůže počítat se službami Krise Letanga. 

Pokud budou na někoho upírány zraky, bude to Jevgenij Malkin. Získat během jediné série play-off hned 11 bodů budí velký respekt. V brance můžeme očekávat týmové stálice - Bradena Holtbyho a Marca-Andre Fleuryho. Brankář Pittsburghu samozřejmě těží ze zranění Matta Murrayho, ale na jeho výkony je zatím spoleh. První utkání série startuje v 1:30 SEČ!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.