bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brendan Perlini si z pomalejšího startu hlavu nedělá. Góly přijdou, věří

20. listopadu 2019, 16:46

Ondřej Mach

Změnit působiště může být někdy velmi těžké, o čemž už se řada hráčů napříč všemi sporty přesvědčila. Na nové prostředí, spoluhráče či trenéry si už přes tři týdny zvyká i Brendan Perlini, jenž byl na konci října vyměněn z Chicaga do Detroitu. A i přesto, že se mu prozatím bodově nedaří, zůstává klidný.

Perlini do Hockeytownu dorazil poslední říjnový den s poměrně velkými očekáváními. Generální manažer Steve Yzerman si od něj sliboval, že nakopne stagnující ofenzivu Red Wings, které se v současnosti příliš nedaří.

Jeho příchod o týden později trochu zastínila jiná akvizice. Robby Fabbri se ve slavném klubu při své premiéře uvedl dvěma brankami, po pěti zápasech má na kontě už šest bodů. Nutno podotknout, že Fabbri na ledě tráví o něco více času než Perlini.

Ten se dosud v červenobílém dresu objevil desetkrát a první zápis do statistik oslavil až v sobotním klání proti San Jose. Běžela dvanáctá minuta druhé třetiny, když se třiadvacetiletý forvard zmocnil kotouče v útočné třetině, v mezikruží našel Tara Hiroseho a mohl se jít radovat.

 

Kanadské body sice zatím nepřicházejí, Perlini je ale i tak s dosavadní aklimatizací v Michiganu spokojený. „Řím také nebyl postaven za den,“ pravil pro web The Athletic. „Jsem rád, že Taro skóroval. Snad nám to pomůže, protože zatím se nám úplně nedařilo. Vytváříme si hodně šancí. Dělal bych si starosti, kdyby tomu tak nebylo.“

„Přijde to. Dokud budu pracovat v tréninku, tak můžu dát 4, 5 nebo 6 gólů za sebou,“ doufá Perlini. „Vím, jaká je tahle liga, jsem v ní dost dlouho.“

Rodák z Guildfordu už si podobnou situací prošel. Minulý ročník v dresu Blackhawks střelecky mlčel dva měsíce, než se trefil osmkrát v sedmi kláních. Rok předtím v Arizoně dvakrát skóroval ve čtyřech utkáních po sobě.

„Zažil jsem období, kdy jsem měl řadu šancí a nedával góly. To je hokej. Někdy to může být frustrující, ale snažím se to otočit, tvrdě pracovat a zaměřit se na každý jednotlivý den,“ pokračuje dvanáctka draftu z roku 2014.

Další příležitost k protrhnutí střeleckého půstu bude mít Brendan Perlini už ve čtvrtek, kdy se Detroit představí na ledě Columbusu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.