bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brian Boyle bojuje s leukémií, start sezony chce přesto stihnout

21. září 2017, 12:00

Petr Sumbal

Jedna hodně nepříjemná zpráva se rozšířila napříč celou NHL. Z výsledků krevních testů v rámci tréninkového kempu New Jersey vyšlo najevo, že útočník Devils Brian Boyle má chronickou myleoidní leukémii. Boyle tak okamžitě nastoupí léčbu a bude se snažit se z této velké nepříjemnosti co nejrychleji vylízat.

Zvýšenou únavu, kterou Brain Boyle v posledních dnech pociťoval, připisoval svému hektickému programu, kdy se musel vypořádat s trejdem z Toronta a zároveň ho vyčerpávala péče o dvouletého syna a čerstvě nerozenou dceru.

„Zotavení po trénincích mi zabíralo trochu více času. Nebyl jsem si jistý, čím to je. Byly taky dny, kdy jsem se cítil normálně a byly taky dny, kdy jsem si připadal unaveně. Ale moc jsem se o to nestaral,“ vykládal autor třinácti branek z minulé sezony, kterou strávil nejprve v Tampě a později po výměně v Torontu.

Jak ovšem prozradily krevní testy, důvody Boyleove únavy byly mnohem závažnějšího charakteru. Dá se ovšem říci, že útočník Devils má štěstí v neštěstí, protože se u něj podařilo nemoc diagnostikovat ještě v jejím raném stádiu. Jedná se o rakovinu kostní dřeně, která se ve většině případů vyléčí za pomocí léků, takže by Boyle nemusel podstupovat nepříjemná ozařování.

„Máme připravený dobrý plán léčby, už teď se nemůžu dočkat, až budu moci na led a znovu hrát hokej,“ byl i v těžké situaci Boyle optimistický. „Nevím, kdy to přesně bude, ale v mysli mám datum 7. října,“ řekl zkušený útočník. A věřte, že tohle datum není čistě náhodné. Právě tehdy startuje pro Devils nová sezona utkáním proti Coloradu. „Teď bude hodně záležet na tom, jak dlouho léčba potrvá, ale cítím se dobře.“

Boyle každopádně ve své situaci není sám, ze všech stran se mu dostává soucitu a podpory. „Nezáleží, jestli jste spoluhráč nebo soupeř. Přeju Brianu Boyleovi rychlé zotavení! Jsme s tebou!“ zveřejnil na twitteru svůj vzkaz Boyleovi třeba David Pastrňák.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.