bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brian Boyle: Devils mají semknutý tým, doktoři mě už musí mít plné zuby

26. října 2017, 15:42

Robert Rampa

V neděli se Brian Boyle vrátil na led. Poprvé po diagnóze zlé leukémie si zabruslil s týmem Devils a hned na tréninku otevřeném pro fanoušky. Nikdo stále neví, kdy bude schopný zasáhnout to zápasu, avšak společné vyjetí na led pomohlo Boyleovi aklimatizovat se po měsíci individuálního plánu. Kapitán Devils Andy Greene přiznal, že otevřený trénink pro fanoušky a návrat Boylea zařídil speciální atmosféru. „Cítili jsme se skvěle, vidíme, že se nám dostává podpory,“ chválí si Greene.

Boyle si trénink užil. „Fanoušci mě vřele přivítali, což bylo pěkné. Snažil jsem se soustředit, ale stejně jsem pořád slyšel, jak nás oceňují.“ A podpory se americkému útočníkovi dostává i od hráčů samotných. „Jsou neuvěřitelní. Všichni jsme věděli, že to bude bitva. Musím brát prášky, dodržuji změnu jídelníčku. Ale to není nijak zvlášť těžké, horší je vydržet to odloučení od hokejové rodiny,“ říká Boyle.

A ve vysvětlování pokračuje. „Každé ráno jsem musel vstát, přijít dřív než všichni ostatní a odcházet s jejich příchodem. Myslím, že doktoři už mě musí mít plné zuby. Ale všichni se snažili, abych se cítil dobře. Což musím ocenit, Devils mají mladý tým, ale neskutečně mentálně vyspělý. Kluci za mnou chodili a starali se. Ptali se na děti a ženu. Ten tým tu je opravdu semknutý,“ popisuje své pocity 32letý centr.

Ďáblové se už těší, až zkušený veterán opravdu nastoupí do ostrého utkání. „Přivedli jsme ho, aby byl velkou a důležitou částí našeho týmu na ledě i mimo něj. I když s týmem dlouho nebruslil, můžete vidět, kolik respektu k němu ostatní chovají. Pár týdnů už jsme v herním kolotoči, proto jsme rádi, že se vrací. Jeho příchod nás osvěží,“ myslí si trenér John Hynes.

Taylor Hall o důležitosti Boylea nepochybuje. „Nejen, že bude velkým oživením na ledě. Přinese do kabiny i tu jeho auru morálnosti, vůdcovství.“ A to mladé mužstvo potřebuje. Vidět tvrdě pracujícího veterána, ze kterého si mohou vzít příklad. Nyní už záleží jen na tom, za jak dlouho se vrátí do kondice.

S taktikou by totiž mít problém neměl. „Sledoval jsem tréninky Devils po celý měsíc. Nemusím před tréninky moc debatovat, co a jak hrát. Já jim jenom předvedu, jak tvrdě se maká.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.