bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brock Boeser se dočkal nové smlouvy, s Canucks prodloužil o tři roky

17. září 2019, 18:45

Ondřej Mach

S blížícím se startem National Hockey League přichází po Marnerovi na řadu i další chránění volní agenti. Jedním z nich je Brock Boeser, jenž s Vancouverem v pondělí podepsal tříletý překlenovací kontrakt na celkem 17,62 milionů dolarů.

Dvaadvacetiletému Američanovi na konci června skončila nováčkovská smlouva a svými výkony v přechozích dvou sezonách si řekl o výrazně vyšší plat. První rok v lize byl s 29 brankami a 55 body nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem Canucks.

V uplynulém ročníku si své maximum o bod navýšil (26+30), lepší byli jen Bo Horvat a vítěz Calder Trophy pro nejlepšího nováčka Elias Pettersson. Není tedy divu, že se Boeser dočkal nové smlouvy, která z platového stropu Vancouveru bude ročně ukrajovat 5,87 milionu dolarů.  

Rodák z Bursnville kvůli probíhajícím jednáním přes víkend chyběl na tréninkovém kempu kanadského celku. Poté, co byla dohoda oznámena, přidal na svůj instagramový účet fotku s popiskem: „Jsem nadšený, že jsem zpátky. Nemůžu se dočkat, až začnu! Brzy se uvidíme.“

 „Pracovali jsme na tom poslední tři nebo čtyři měsíce,“ uvedl generální manažer týmu Jim Benning. „Zjistili jsme, že máme mnoho společných důvodů, abychom podepsali krátkodobou smlouvu.“

Šestapadesátiletý funkcionář připustil, že s Boeserem diskutovali i dlouhodobý kontrakt, rozhodli se ale jít touto cestou.

V případě, že hráč naváže na výkony z posledních dvou let, tak jej za tři roky určitě čeká tučnější závazek. „Přemýšleli jsme o tom, ale domnívám se, že uzavření krátkodobé smlouvy přinese určitou odpovědnost, aby měl dobré tři roky.“

„Jsme velmi potěšeni, že Brock podepsal,“ pokračoval Benning. „Je to talentovaný hráč, klíčový článek ofenzivy a důležitá součást naší budoucnosti. Těšíme se, až se zapojí do přípravy na nadcházející sezonu.“

Trenér Travis Green podle svých slov od začátku věřil, že Boeser prodlouží smlouvu. „Nemyslím si, že by chtěl být mimo tým a my jsme zase chtěli, aby byl tady,“ řekl novinářům po přípravném utkání proti Flames, které jeho svěřenci prohráli 3:4.

„Jako trenér se vždy snažíte naplánovat sestavu a koukat dopředu. Hlavou se vám honí: Bude tady Brock nebo ne? Takže jsem rád, že je podepsaný a brzy bude ve městě,“ dodal.

Radost z podpisu talentovaného útočníka s koučem sdílí i Bo Horvat. „Nemohu být šťastnější za něj a za to, že je zpátky. Jsem opravdu rád, že s námi začne sezonu, protože ho potřebujeme,“ pravil Horvat.

Boeser se k týmu připojil v úterý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.