bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Brodeurova laskavost? Gomez míří na zkoušku do St. Louis

28. srpna 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Kdysi bok po boku získali dva stříbrné poháry, nyní se pokusí vybojovat další. Martin Brodeur a Scott Gomez opět spojí své síly, minimálně po dobu přípravného kempu, kdy se rozhodne, zda americký veterán získá místo na soupisce St. Louis Blues. Ke Gomezovi se zády otočil milovaný klub, kam se loni se slzou v oku vracel, pomocnou ruku mu nicméně nabídl oblíbený spoluhráč z New Jersey Devils.

Ano, Brodeur má údajně prsty v tom, že rodák z aljašského Anchorage podepsal s Bluesmany zkušební smlouvu. V St. Louis totiž plní roli asistenta generálního manažera Douga Armstronga, a tak pochopitelně pomáhá poradním hlasem při výběru posil. Byť se původně čekalo, že legendární gólman bude od léta pracovat v managementu New Jersey, po změně režimu u Ďáblů (Loua Lamoriella vystřídal Ray Shero) si zvolil jinou cestu.

Z Brodeurova rozhodnutí nyní těží Gomez, který se zkraje týdne dozvěděl, že v New Jersey s ním nepočítají a že nepozvou do tréninkového kempu ani něj, ani Stevea Berniera. Ďáblové se pod vedením Shera snaží získat novou identitu, navíc se chtějí výrazně omladit. Zbavili se Martina Havláta, Gomeze, Berniera a svou budoucnost spojují s Adamem Larssonem a Pavlem Zachou. 

Gomez přitom stále má co nabídnout, v bídě, do jaké se Devils v minulé sezóně dostali, představoval jednu ze světlých výjimek. Odehrál svou nejlepší základní část za poslední čtyři roky, když se zastavil na 34 kanadských bodech. Mile tak překvapil, mělo se za to, že po nepovedených štací u San Jose Sharks a floridských Panterů je již odepsaný. Prodlouží si svou kariéru o pár dalších zápasů v NHL?

Čistě herně to bude mít v St. Louis hodně těžké, protože konkurence v útoku je nesmírně tvrdá. Geniální centr by ovšem mohl Bluesmany oslovit také přínosem mimo ledovou plochu, velmi dobře totiž pracuje v kabině jako motivátor, Todd McLellan, nový lodivod edmontonských Olejářů, jej kdysi označil za "čtvrtého kouče". I přesto jsou Gomezovy šance jen nepatrné. Na druhou stranu, asi by se nenašel nikdo, krom fanoušků Montrealu Canadiens, kdo by mu prodloužení kariéry nepřál.

Na jeho přihrávky se tak krásně kouká...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.