bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruce Cassidy zůstává. Z prozatímního bude stálý kouč Bostonu

27. dubna 2017, 14:00

Jiří Lacina

Tohle spojení se osvědčilo. Takže není důvod cokoli měnit. Bruce Cassidy nakopnul stagnující mančaft a dovedl ho do play off. Klubové vedení muselo být s výsledky mužstva od změny na trenérském postu spokojeno. Cassidy proto zůstane také v příští sezóně na lavičce Bostonu Bruins, před jeho pracovním zařazením zmizí adjektivum „prozatímní“.

Jmenovec slavného pistolníka, jehož v kultovním filmu nesmrtelně ztvárnil Paul Newman, převzal mužstvo 8. února. Vyhozený Claude Julien, co do výher nejúspěšnější trenér v historii klubu, dostal okamžitě práci v Montrealu. Cassidy dohrál sezónu s bilancí 18 výher, 8 porážek a jedné další prohry v nastavení. V play off se Bruins statečně poprali s Ottawou, která nakonec prošla do semifinále konference, kde se utká s New York Rangers.

Julien dovedl mužstvo ke Stanley Cupu v roce 2011 a do finále o dva roky později. Poslední dvě sezóny ale s týmem nepostoupil do play off a mimo postupové pozice byl také v únoru, kdy jej nahradil jeden z jeho dosavadních asistentů. Od Cassidyho nástupu vedl Boston ligu v průměru nastřílených branek na zápas, v počtu výher se dělil o druhé místo.

„Bylo to samozřejmě něco, co nastartovalo celý tým, všechny hráče, celou organizaci,“ přiznal efekt nového koštěte Zdeno Chára. „Měli jsme trenéra, který tady strávil deset let a udělal hodně dobrých věcí. Vytvořil si zde spoustu osobních vazeb a samozřejmě tady také byl, když jsme vyhráli pohár. Nicméně tenhle druh změny byl to, co jsme potřebovali. Byl to budíček pro každého.“

Přestože Bruins vypadli v prvním kole play off, hráči si po skončení série přáli vidět Cassidyho za svými zády také v příští sezóně. „Samozřejmě, měli jsme s ním nějaký úspěch, ukázalo to cestu, jak můžeme hrát. Chlapi pro něj hráli rádi. Všichni v šatně doufají, že to zase půjde. Je to mimo naší kontrolu, ale klukům se líbil,“ zdůraznil obránce Torey Krug.

Jednapadesátiletý Cassidy trénoval pět let na farmě Bostonu v Providence. Pak nastoupil jako asistent Claudea Juliena v prvním týmu Bruins. Jeho nejprestižnější trenérskou štací zatím bylo působení ve Washingtonu, který vedl v letech 2002-04 jako hlavní kouč. Jako hokejista byl draftován v prvním kole 1983 Chicagem, v jehož obraně pak odehrál 36 zápasů s bilancí 17 bodů (4+13). Nastupoval rovněž v nižších soutěžích AHL, IHL, v Itálii a Německu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.