bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins jsou výhru od postupu do finále! Hurricanes to nevyšlo ani bez Mrázka

15. května 2019, 5:04

Vojtěch Balon

Vyrovnanou a dramatickou bitvu přinesl zápas třetího finále Východní konference, před nímž se série mezi Bostonem a Carolinou stěhovala na led Hurricanes za stavu 2:0 na zápasy pro Bruins. Svěřenci Bruce Cassidyho především díky skvělému výkonu Tuukky Raska, jenž si připsal 35 zákroků a inkasoval jen jednou, zvítězili i potřetí a už je dělí jen jedno vítězství od postupu do finále Stanleyova poháru.

Carolina Hurricanes - Boston Bruins

1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 34. de Haan (Faulk, Aho) – 22. Wagner (Nordström, Kuraly), 27. Marchand (Krejčí, McAvoy)

Trenér Hurricanes Rod Brind’Amour sáhl ke změně v modrém půlměsíci, kde Petra Mrázka nahradil veterán Curtis McElhinney. Spolehlivý Kanaďan podal kvalitní výkon, byl to ale on, kdo inkasoval jako první.

Carolina přitom vstoupila do utkání velmi aktivně, v první třetině přestřílela Bruins 20:6 a vytvořila si několik obrovských příležitostí. Tuukka Rask ale vychytal gólovky Williamse či Mäenalanena a po první třetině se šlo do kabin za stavu 0:0.

Po první přestávce se karty obrátily, Bruins převzali iniciativu a rychle vsřelili zmiňovaný první gól zápasu, o který se šikovnou tečí Nordstrómova nahození postaral Chris Wagner. Hosty vstřelená branka nabudila, příležitosti Johanssona, Pastrňáka i Bergerona ale zůstaly nevyužity.

Ve 27. minutě zápasu ovšem Bruins udělali další důležitý krok k vítězství, když až za McElhinneyho záda propadl bekhendový projektil Brada Marchanda z mezikruží. Svěřenci Bruce Cassidyho ale dvougólový náskok dlouho neudrželi, o sedm minut později propálil Raska z levého kruhu Calvin de Haan a snížil na 1:2.

Navzdory několika šancím ve třetí třetině a závěrečné hře bez brankáře se ale 18768 diváků v PNC Areně z dalšího gólu neradovalo, Bruins si tak těsnou výhrou vytvořili postupový mečbol.

C. McElhinney (CAR) — odchytal 57:58 minut, 29 zákroků, úspěšnost 93,5 %
T. Rask (BOS) – odchytal 60:00 minut, 35 zákroků, úspěšnost 97,2 %

Zdeno Chára (BOS) — 0+0, 0 střel, čas na ledě 22:06
David Krejčí (BOS) — 0+1, 0 střel, čas na ledě 14:52
David Pastrňák (BOS) — 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:33

1. Tuukka Rask (BOS)
2. Chris Wagner (BOS)
3. Calvin de Haan (CAR)

Stav série: 0:3

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.