bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins mají hotovo. Podepsali i obránce Carla

18. září 2019, 14:49

Jan Vojkůvka

S uzavřenými kontrakty na nadcházející sezonu se v posledních dnech roztrhl pytel. Z toho mají radost i v Bostonu, kde si konečně mohou říct, že mají hotovo. Po dlouhých jednáních se jim podařilo podepsat napřed omezeně volného hráče Charlieho McAvoye a nyní i dalšího mladého obránce Brandona Carla.

Bruins se při podepisování chráněných volných hráčů v pohodě vešli pod platový strop, za což mohou vděčit především dobré práci při vyjednávání s McAvoyem, který ukrojil z platového rozpočtu 4,9 milionů ročně. To dalo spoustu prostoru pro poslední potřebný podpis, který musel být sjednán s Brandonem Carlem. 

„Nechtěl bych podepsat nikde jinde. Po minulé sezoně máme spoustu nedokončené práce,“ připomněl Carlo porážku Bostonu ve finále Stanley Cupu v sérii se St. Louis. „Jsem šťastný, že jsem součástí tohoto města, které miluji.“ 

Dvaadvacetiletý bek, jemuž po minulé sezoně vypršel vstupní kontrakt, se své smlouvy dočkal jen pár dní po McAvoyovi, když kývl na dvouletý překlenovací kontrakt v hodnotě 5,7 milionů dolarů. Ročně ukrojí z platového stropu 2,85 milionů, přičemž v nadcházející sezoně si vydělá 2,2 milionů a o rok později 3,5 milionů. 

Tím si Bruins zároveň vytvořili odrazový můstek pro další vyjednávání za dva roky, kdy bude Carlo znovu omezeným volným hráčem. To už bude moci, mimo jiné, využít také arbitráže, na níž letos v létě ještě nesplňoval potřebné podmínky.

„Je nedílnou součástí našeho týmu, byl důležitou součástí toho, čeho jsme dosáhli loni i letos, a samozřejmě bude i toho, co přijde v dalších letech,“ řekl k podpisu generální manažer Don Sweeney.

Carlo v uplynulé sezoně odehrál 72 zápasů s bilancí dvou branek a osmi asistencí. Na ledě trávil v průměru téměř 21 minut na zápas a svou kvalitní defenzivní práci potvrdil i ve statistice pravdy s 22 kladnými body. V play off přidal dalších 24 zápasů, ve kterých dva góly dal a na další dva přihrál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.