bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins měnili s Wild, za Coylea obětovali Donata

21. února 2019, 14:09

Matěj Hodoval

Uzávěrka přestupů se pomalu blíží a dá se očekávat, že týmy začnou být každým dnem aktivnější. Zajímavý obchod dali dohromady bostonští Medvědi s Minnesotou, když za vytouženého Charlieho Coylea poslali Divočákům Ryana Donata a volbu v pátém kole letošního draftu.

O Charlieho Coylea se vedení Bruins zajímalo celou sezonu, jelikož po Bergeronovi a Krejčím neměl Boston k dispozici dalšího centra, se kterým by byl spokojen. Trenéři zkoušeli Jakoba Forsbacku Karlssona či Trenta Frederica, nicméně optimální volbu nenašli. Místo ve středu třetího útoku tak pravděpodobně připadne Coyleovi.

Šestadvacetiletý forvard přichází z Minnesoty, kde odehrál celou svou dosavadní kariéru. Amerického hokejistu draftovalo v prvním kole draftu 2010 San Jose, ovšem z Kalifornie se stěhoval v rámci obchodu, ze kterého Sharks získali především Brenta Burnse. Coyle pobírá ročně 3 200 000 dolarů, jeho pětiletá smlouva končí příští rok.

Coyle hraje v NHL sedmým rokem, jeho bodového maxima dosáhl v sezoně 2016/17, kdy zaznamenal 56 kanadských bodů (18+38). Nejvíce branek pak nasázel o sezonu dříve, kdy skončil na 21 gólech. Letos rodák z Weymouth odehrál šedesát utkání, v nichž se trefil desetkrát a na dalších osmnácti brankách se podílel asistencí.

„Charlie přináší unikátní kvality do našeho týmu. Je to zkušený, produktivní hráč, který dokáže hrát dobře do ofenzívy i defenzívy. Navíc má potřebné parametry, rychlost a šikovnost. Pomůže nám prohloubit sestavu na všech místech naší hry, což potřebujeme vzhledem k tomu, že bojujeme o pozici v play-off,“ řekl na adresu své nejnovější akvizice generální manažer Don Sweeney.

Naopak z Bostonu se kromě volby v pátém kole stěhuje také mladík Ryan Donato. Dvaadvacetiletý útočník je v nejlepší hokejové lize světa stále nováčkem, když v uplynulé sezoně, tedy ve své premiérové, dostal příležitost jen ve dvanácti zápasech s bilancí pět gólů a čtyři asistence. Mimo to si zahrál i na ZOH v Pchjongčchangu.

Díky svým působivým výkonům si řekl o místo v sestavě pro aktuální ročník. Za čtyřiatřicet zápasů posbíral devět kanadských bodů (6+3), tedy stejně jako předešlý rok. Od mladého Američana asi čekali trenéři více, Donato se tak 28. ledna přesunul na farmu do Providence.

Pakliže budou mít Wild o Donata zájem i nadále, budou ho muset podepsat, po sezoně mu totiž končí nováčkovská smlouva s ročním příjmem 900 tisíc dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.