bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bruins ve třetím zápase vyhnali Binningtona z branky, přispěl k tomu i Pastrňák

2. června 2019, 5:04

Vojtěch Balon

Za stavu 1:1 na zápasy se finálová série o Stanleyův pohár přesunula z Bostonu do St. Louis. Natěšení příznivci Blues ale v těchto chvílích odcházejí domů zklamaní, hosté totiž stihli do 33. minuty nastřílet pět gólů a nakonec zvítězili jednoznačně 7:2.

St. Louis Blues - Boston Bruins

2:7 (0:3, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 32. Barbašev (Sanford, Steen), 46. Parayko (R. O'Reilly, Bozak) – 11. Bergeron (Krug, DeBrusk), 18. Coyle (Ma. Johansson, Heinen), 20. Kuraly (Nordström), 21. Pastrňák (Krug, Bergeron), 33. Krug (Marchand, Bergeron), 59. Acciari (Nordström), 59. Ma. Johansson (Krug, Clifton)

Úvodní minuty utkání se přitom nevyvíjely pro Blues vůbec špatně. Po 62 sekundách byl bostonský Jake DeBrusk vyloučen za faul kolenem a v následné přesilovce si obrovskou šanci vytvořil David Perron, z blízkosti ale na Tuukku Raska nevyzrál. Svěřenci Bruce Cassidyho poprvé zahrozili až v desáté minutě, kdy Binnington musel bleskurychlým přesunem vyřešit Pastrňákovu bombu z levého kruhu.

O minutu později už ale Jordan Binnnington inkasoval poté, co Krugovo nahození od modré šikovně tečoval Patrice Bergeron. V čase 17:40 bylo na bostonské lavičce ještě veseleji, Charlie Coyle totiž zakončil povedenou kombinaci Medvědů přesnou střelou pod břevno. Bruins navíc stihli ještě před sirénou udeřit potřetí, o což se skrytou ranou z mezikruží postaral Sean Kuraly.

Prostřední dvacetiminutovka utkání začala přesilovkou Bruins, při níž po pěkné přihrávce od Kruga překonal Binningtona také David Pastrňák.

Za nelichotivého stavu 0:4 si Jordan Binnington připsal těžký zákrok proti další střele aktivního Pastrňáka, přísun gólů v jeho síti to ale nezarazilo. Ve 32. minutě propukla aréna nadšením, když se trefil Ivan Barbašev, hostům ale sotva o minutu později vrátil čtyřgólový náskok Torey Krug. Binnington toho měl po pěti inkasovaných brankách plné zuby a přepustil místo mezi třemi tyčemi Jakeovi Allenovi.

V samotném závěru druhé třetiny mohl domácím vykřesat naději na úspěch Ryan O’Reilly, jeho střelu ale zastavila branková konstrukce. Ve třetí třetině Blues tlačili a tlačili, recept na skvěle chytajícího Raska se jim ale dlouho nepodařilo najít. Jaden Schwartz ani Alexander Steen finského fantoma ze skvělých pozic nepřekonali, až v čase 45:24 se ujala tečovaná střela Coltona Parayka — 2:5.

St. Louis ale stále prohrávalo o tři góly a domácí lodivod Craig Berube tak neměl na co čekat. Jake Allen byl odvolán více než pět minut před koncem, dlouhá hra bez brankáře se ale domácím nakonec nevyplatila: na 2:6 zvýšil necelé dvě minuty před koncem Noel Acciari. Ani touto trefou se ale bostonský gólostroj ještě nezastavil, o střídání později totiž na konečných 2:7 zvýšil Marcus Johansson.

J. Binnington (STL) – odchytal 32:12 minut, 14 zákroků, úspěšnost 73,7 %
J. Allen (STL) – odchytal 24:28 minut, 4 zákroky, úspěšnost 75 %
T. Rask (BOS)— odchytal 59:39 minut, 27 zákroků, úspěšnost 93,1 %

Zdeno Chára (BOS) — 0+0, 0 střel, čas na ledě 24:32
David Pastrňák (BOS) — 1+0, 5 střel, čas na ledě 11:50
David Krejčí (BOS) — 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:20

1. Patrice Bergeron (BOS)
2. Torey Krug (BOS)
3. David Pastrňák (BOS)

Stav série: 1:2

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.