bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buď vyměníte Kessela, nebo půjdu já, dal prý Malkin ultimátum Tučnákům

20. září 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Odchod Phila Kessela provázely rozbouřené emoce, to je jisté. Jen on, generální manažer Jim Rutherford a Jevgenij Malkin ovšem vědí, jak to všechno proběhlo a co všechno Američanově výměně do Arizony předcházelo. V poslední době prosáklo na povrch několik detailů, které jsou "zaručeně" pravdivé. O čem se tedy v souvislosti s Kesselem spekuluje?

Jedna linka se týká napjatého vztahu mezi Kesselem a Malkinem.

Rob Rossi z respektovaného webu The Athletic píše o tom, že ruský centr sehrál důležitou roli v celé zdánlivě nekonečné sáze, jež toto léto vyústila v Kesselův trejd na jihozápad USA.

Malkinovi se prý mimo jiné tuze nelíbilo, jak se rozhádali Kessel s Mikem Sullivanem, trenérem Penguins. Neshody úspěšného kouče a kvalitního kanonýra byly už od loňského jara veřejným tajemstvím, stejně tak se už tehdy mluvilo, že Kessel přestal vycházet s dalšími pittsburghskými esy.
 
S Malkinem to mělo být podle Rossiho i kvůli tomu, že vítězi Conn Smythe Trophy z roku 2009 vadily sobecké ambice svérázného spoluhráče. "Kessel měl podlehnout uspokojení ze dvou Stanley Cupů a začít se dívat jen na své statistiky," píše Rossi.
 
Patrně na tom byl podobně jako Petr Leška, který se kdysi dožadoval bodů i u rozhodčích (video s touto scénou patří do zlatého fondu české extraligy).
 
Rossi ve své story líčí, že Malkin nechtěl mít na křídle své formace někoho s takovým smýšlením. Už kvůli tomu, aby se na něj nikdo nedíval stejnou optikou. Kessel, o čemž se rovněž píše opakovaně už delší dobu, naopak toužil po tom, aby nastupoval právě vedle dvojnásobného mistra světa.
 
Nebyl spokojený, když ho Sullivan stavěl jinam, k méně kvalitním spoluhráčům.
 
Malkin se podle Rossiho cítil v pasti, vnímal patovou situaci. Vše se rozhodl vyřešit ultimátem: "Pokud si necháte Kessela, tak chci pryč." Zní takový příběh uvěřitelně? Ano, nepochybně. Sám třiatřicetiletý machr ovšem tuto verzi popírá.
 
A tak se (nejen) fanoušci Tučňáků zabývají i dalším drbem, který koluje. Kessel si prý měl říct o trejd sám. Tvrdí to i generální manažer Jim Rutherford, který se dokonce nechal slyšet, že ho rodák z Madisonu s žádostí o přestup kontaktoval opakovaně.
 
Kessel údajně nestál o další ústrky, měl toho dost. Ostatně krátce po přesunu do Arizony prohodil. "Cítíl jsem, že můj čas v Pittsburghu se chýlí ke konci."
 
Jenže nyní spekulaci o tom, že si odchod u Rutherforda vyžádal, vyvrací. S upřímností sobě vlastní k tématu říká: "Přišel jsem za Jimem do kanceláře a řekl mi, že už nikdy nebudu hrát za Pens. Myslím si, že se mýlí, když říká, že jsem si o výměnu řekl sám. Ale já tu nejsem od toho, abych říkal, jak to opravdu bylo."
 
Jinak zformulováno, obrázek ať si každý udělá sám.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.