bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bude v NHL japonská stopa? Letošní první výběr Olejářů podepsal nováčkovský kontrakt

15. srpna 2017, 8:00

Lukáš Podleśny

Po poměrně dlouhé době letos Edmonton v draftu nevybíral mezi prvními. Na řadu přišli Oilers až jako číslo 22 a sáhli po Američanovi s japonskými kořeny. Teď Kailer Yamamoto podepsal tříletý nováčkovský kontrakt.

Když si ho v červnu na draftu vybral Edmonton, byl Kailer Yamamoto nadšený. „Žádná slova nemohou popsat mé pocity. Je to opravdu neuvěřitelné a pořád nevěřím, že jsem Olejářem,“ řekl osmnáctiletý mladík po výběru v prvním kole.

Kailer Yamamoto má něco málo přes 170 centimetrů a váhově je lehce nad sedmdesáti kily. Jedná se o velmi hbitého útočníka se skvělým citem pro hru a rychlými nohami. Podle serveru hockeyprospect.com je dokonce téměř nepolapitelný. Minulý rok se Yamamoto navíc předvedl ve skvělém světle, když ve WHL odehrál 65 utkání, ve kterých zaznamenal 42 branek a 57 asistencí. Skvělých 99 kanadských bodů a v zámoří už se objevily spekulace, že se jedná o nového Johnnyho Gaudreaua. 

Posuďte sami, ale troufnu si říct, že je to poměrně zajímavý popis chlapíka, jehož dědeček pochází z Japonska a babička pro změnu z Havaje. Nicméně, je tomu tak! Od Yamamota můžeme v budoucnu očekávat velmi zajímavé kousky, což dobře vědí také v Edmontonu. Kanadský tým proto neváhal s uzavřením tříletého nováčkovského kontraktu, který Yamamotovi v průměru s bonusy vynese 1,15 miliónů dolarů ročně. Američan tak podepsal smlouvu, která je velmi podobná těm, jež podepsali také čeští mladíci Martina Nečas s Filipem Chytilem.

Nyní už jen můžeme čekat, kdy se tento talentovaný forvard předvede v NHL. Forvard, který se v roce 2015 postaral o to, že 5. místo na Hlinkově memoriálu nezískali naši mladíci, nýbrž Spojené státy americké. Byl to totiž právě Yamamoto, který v souboji o pátou pozici zaznamenal jednu asistenci a dvě gólové trefy k tomu. Mimochodem ve stejné sezóně Yamamoto získal bronzovou medaili z MS do 18 let a letos může být velkou americkou zbraní na juniorském mistrovství.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.