bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buffalo a Anaheim chtějí přerušit série proher. Potvrdí Dallas lepšící se formu?

14. listopadu 2019, 19:00

Ondřej Mach

V noci na pátek pokračuje zápasový kolotoč National Hockey League dalšími osmi zápasy. Edmonton s Coloradem zabojují o čelo Západní konference, k vidění ale budou i střetnutí týmů z nižších pater tabulky - například Kings s Red Wings. Buffalo se proti Carolině pokusí zastavit šňůru porážek, stejný úkol budou mít i hráči Anaheim Ducks.

1:00 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes

BUF: 5. místo v Atlantické divizi (20 bodů)

CAR: 5. místo v Metropolitní divizi (21 bodů)

Hráči Sabres prožívají na počátku listopadu výsledkový propad. Poté, co dlouho byli na čele Atlantické divize, si pohoršili až na pátou příčku a momentálně za sebou táhnou pětizápasovou sérii proher. V rámci Global Series se minulý týden dvakrát střetli s Tampou, v obou případech ale odešli jako poražení.

Hurricanes sice v pondělí po čtyřech utkáních bodovali, po dobrém startu jsou ale v nabité Metropolitní divizi až na páté pozici. Tým si může sebevědomí zvýšit proti oblíbenému soupeři: Carolina s Buffalem neprohrála více než tři roky.

1:00 Florida Patnhers - Winnipeg Jets

FLA: 3. místo v Atlantické divizi (23 bodů)

WIN: 4. místo v Centrální divizi (21 bodů)

Panteři střídají lepší výkony s horšími, z posledních dvou klání ovšem vytěžili čtyři body, když porazili Rangers i Bruins. Proti Winnipegu mužstvo nenastoupilo více než rok, naposledy v back-to-back zápasech na startu minulého ročníku. Florida je druhým nejčastěji střílejícím mančaftem v lize a právě střelecká převaha by jí mohla pomoci k třetímu bodovému zisku v řadě.

Tryskáči by si rádi spravili chuť po úterním nezdaru na domácím ledě proti Coloradu, kdy vyšli gólově naprázdno. Winnipeg z posledních šesti duelů čtyřikrát zvítězil a nyní vyráží na čtyřzápasový trip po Spojených státech. Největší týmovou slabinu je zřejmě oslabení, které je statisticky třetí nejhorší v lize.

1:00 Tampa Bay Lightning - New York Rangers

TBL: 6. místo v Atlantické divizi (18 bodů)

NYR: 6. místo v Metropolitní divizi (18 bodů)

Bolts prozatím nepřipomínají loňského suveréna základní části. Mírným pozitivem pro tým trenéra Coopera může být úspěch na Global Series ve Švédsku, kde mužstvo ovládlo obě střetnutí s Buffalem. Tampa má Jezdcům co vracet, na konci října s nimi totiž prohrála 1:4.

Družina kolem Artěmije Panarina se po pomalejším startu začíná dostávat do tempa: z posledních devíti zápasů nebodovala jen dvakrát a dotáhla se na druhou divokou kartu Východní konference. Právě ruská superstar je nejproduktivnějším hráčem Rangers, prostřílí mužstvu cestu ke dvěma bodům i proti Lightning?

2:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes

MIN: 7. místo v Centrální divizi (13 bodů)

ARI: 2. místo v Pacifické divizi (24 bodů)

Minnesota je na dně Centrální divize i celé soutěže a po osmnácti utkáních má na kontě jen třináct bodů. Wild v úterý nestačili ani na Los Angeles a připsali si pátou porážku z posledních sedmi klání. Nejproduktivnějším hráčem Divočiny je se šesti brankami a osmi asistencemi Eric Staal.

Kojoti se stále zlepšují a momentálně jim patří druhé místo Pacifické divize. Partu kapitána Ekmana-Larssona nerozhodily ani tři prohrané zápasy v řadě, následně si totiž poradili se silnými Capitals a Blues. Naváže na dobré výkony proti Minnesotě?

3:00 Edmonton Oilers - Colorado Avalanche

EDM: 1. místo v Pacifické divizi (26 bodů)

COL: 2. místo v Centrální divizi (24 bodů)

Šlágr čtvrteční noci uvidí diváci v Edmontonu. Domácí Oilers stále vévodí Pacifické divizi, a to i přes úterní neúspěch proti San Jose. Albertskou organizaci táhne duo McDavid-Draisaitl, které společně zapsalo už 67 bodů.

Pavel Francouz měl díky zranění Němce Grubauera zaujmout místo brankářské jedničky, proti Winnipegu ale střídal už po půl minutě, když se tvrdě udeřil o brankovou konstrukci. Prostor v brance tak dostal Adam Werner a při svém debutu v NHL vychytal první nulu. Zraněními sužované Colorado zvítězilo v posledních třech utkáních.

4:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks

ANA: 6. místo v Pacifické divizi (20 bodů)

SJS: 7. místo v Pacifické divizi (17 bodů)

Kačeři se po slibném začátku sezony vrátili do loňských kolejí a spadli až na šestou příčku Pacifické divize. Proti Žralokům mužstvo zakončí dlouho sérii domácích klání, vítěznou radost přitom nepoznalo už čtyři utkání. Vyjde to popáté proti San Jose?

Sharks naopak pokračují na vítězné vlně a snaží se oklepat z bídného startu. Naposledy si v úterý vyšlápli na vedoucí Edmonton a zapsali již čtvrtou výhru v řadě. S Anaheimem ale mají negativní bilanci, poslední čtyři vzájemné bitvy dopadly vždy lépe pro Ducks.

4:00 Vancouver Canucks - Dallas Stars

VAN: 3. místo v Pacifické divizi (23 bodů)

DAL: 5. místo v Centrální divizi (20 bodů)

Canucks v úterý přehráli Predators a vyhráli po čtyřech duelech. Mužstvo táhne švédský mladík Elias Pettersson, jenž má na kontě 23 bodů za osm branek a patnáct asistencí. Vancouver se může pochlubit například nejlepší procentuální úspěšností na vhazování, kromě toho má i velmi dobré přesilové hry.

Texaský celek se konečně dostal do formy a od 20. října prohrál jen dvakrát. Hvězdy těží z dobré obrany, která soupeři málokdy dovolí větší počet branek. Poslední dva vzájemné střetnutí opanovaly Kosatky v prodloužení.

4:30 Los Angeles Kings - Detroit Red Wings

LAK: 8. místo v Pacifické divizi (13 bodů)

DET: 8. místo v Atlantické divizi (15 bodů)

Čtvrteční program uzavře souboj posledních týmů Pacifické a Atlantické divizi. Králům se nedaří ani pod novým trenérem McLellanem, ten navíc ze sestavy vyřadil ruského útočníka Kovalčuka. Pokračující přestavba v organizaci rozhodně neprobíhá podle představ, podaří se LA s ročníkem ještě něco udělat?

Slavný klub vykazuje zlepšenou formu, Detroit vyhrál třikrát v řadě a přiblížil se sedmé Ottawě. Red Wings jsou s přehledem nejhorší v počtu obdržených gólů, špatná čísla mají i ve speciálních týmech. S Los Angeles naposledy hráli loni v prosinci a připsali si dva body za výhru 3:1.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.