bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buffalo přivítá Devils, Detroitu hrozí desátá prohra v řadě

2. prosince 2019, 20:20

Jan Vojkůvka

Pondělní program nabídne příznivcům zámořského hokeje celkem pět zápasů. V první várce se na ledě Buffala představí hráči New Jersey v duelu dvou týmů, jejichž forma rozhodně není ideální. Stejně je tomu i v případě souboje mezi Anaheimem a Los Angeles. Nedopustit desátou porážku v řadě se pokusí Detroit, který hostí silné Islanders.

01:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils

Podruhé v sezoně se proti sobě postaví hokejisté Buffala a New Jersey. Jejich první duel se hrál během prvního týdne sezony a tehdy Sabres deklasovali své soupeře 7:2. Byli ovšem ve zcela odlišné pozici, když poté potvrzovali výtečnou formu. Poslední týdny ovšem Buffalu tolik nevychází a to se projevuje i na jeho postavení v tabulce. 

Ve Východní konferenci se propadlo až na 10. místo a z posledních 10 zápasů si připsalo hned 7 porážek. Proti Devils ovšem bude opět výrazným favoritem. Devils jsou totiž v rámci celé ligy předposlední, a trápí se nejen herně. Objevily se rovněž informace, že největší hvězda týmu Taylor Hall nechce prodloužit v New Jersey smlouvu.

Devils bude v utkání scházet také Jack Hughes.

01:00 New York Rangers - Vegas Golden Knights

New York Rangers se v dokázali v posledních týdnech zvednout a vyhoupli se v tabulce Východní konference na 9. pozici. Svou pouť ze spodních pater budou chtít potvrdit i v souboji s Vegas, kteří naopak po výborném začátku sezony prožili propad. Aktuálně ovšem mají na kontě dvě výhry za sebou. 

Rangers nečeká v pondělí nic snadného. S Rytíři prohráli tři ze čtyř vzájemných zápasů, které se v historii tohoto týmu uskutečnily. Golden Knights ovšem chybí velmi kvalitní střelec Cody Eakin a otazníky dále visí nad brankářem Marcem-Andre Fleurym.

01:30 Detroit Red Wings - New York Islanders

Široká marodka tíží Detroit, který v této sezoně hraje jednu z nejhorších sezon od chvíle, kdy se začalo hrát 80 a více zápasů. Po 29 utkáních mají Red Wings na kontě jen 7 výher a celkem 17 bodů, přičemž se dostali už za třetinu svého působení v letošní základní části.

V utkání proti New Yorku Islanders se budou snažit o ukončení devítizápasové šňůry porážek a zároveň se budou muset popasovat s mnoha zraněními, které tento tým doslova sráží ke dnu. Mezi zraněnými jsou například brankář Jimmy Howard, obránci Trevor Daley s Dannym DeKeyserem či útočníci Adam Erne, Anthony Mantha a Justin Abdelkader. 

Islanders mají zcela jiné starosti. Zatím plní parádně své ambice a v základní části patří k nejlepším celkům Východní konference. Z marodky by se navíc měla vrátit jejich jednička Thomas Greiss.

02:30 Chicago Blackhawks - St. Louis Blues

Chicago půjde do souboje proti St. Louis bez Duncana Keitha, jehož trápí už několik dní zranění třísel. Jedná se asi o nejvážnější absenci týmu, který má poměrně čerstvě na marodce také Draka Caggiulu a Dylana Stroma, jež trápí otřesy mozku. 

Jenže i tak se Blackhawks v této sezoně trápí, a i když poměrně nedávno přinesly jejich výkony alespoň malý záblesk naděje, už se zase propadli na předposlední místo Západní konference. A to je ohromný rozdíl oproti St. Louis, které vyhrálo třikrát v řadě a drží se na prvním místě v Západní konferenci.

V této sezoně si spolu oba soupeři zahrají poprvé, přičemž je čekají celkem čtyři vzájemné duely. V minulé sezoně si zahráli hned pětkrát a vzájemnou bilanci zcela ovládlo Chicago, které vyhrálo hned čtyřikrát. 

04:00 Anaheim Ducks - Los Angeles Kings

Program uzavře souboj mezi trpícími týmy z Anaheimu a Los Angeles. Jinak se ani mizérie obou celků vyjádřit asi nedá. Hosté sice v posledních týdnech přeci jen trochu zabrali a vybojovali 6 výher z posledních 10 zápasů, ale stále setrvávají na chvostu Západní konference.

Na straně druhé Anaheim prožívá krušné období. Ducks patřili v prvních týdnech sezony mezi přední týmy ligy, ale to už je také minulost. Nejlépe o tom svědčí tvrdý pád na 13. místo Západní konference a také v uplynulých týdnech hned 8 proher z 10 odehraných zápasů. 

Anaheim přitom netrápí nijak rozsáhlá marodka, alespoň tedy ne v současnosti. V průběhu sezony se objevilo několik zranění (včetně absence Ondřeje Kašeho), ale nejednalo se o nic, co by mělo mít za následek natolik neúspěšné období, které připomíná nevyvedenou minulou sezonu. To Kings mají na marodce dlouhodobě beka Dereka Forborta a také čerstvě obránce Aleca Martineze. A právě defenziva by potřebovala pořádně vyztužit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.