bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buffalu to zase nevyjde. Propustí majitel Housleyho?

27. března 2019, 18:20

David Zlomek

Buffalo do letošního ročníku vstoupilo velmi nadějně. Tým kolem kapitána Jacka Eichela dokázal vyhrávat zápasy. Ať už to byly výhry pohodové, nebo těsné. Mužstvo Sabres bylo jednoduše v pohodě, navíc podpořené Rasmusem Dahlinem či Jeffem Skinnerem. Jenže základní část se blíží ke konci a příznivci Buffala si při pohledu na tabulku můžou říkat: „Už zase...”

Nelibě to nese samosebou i majitel Buffala Sabres Terry Pegula. Tým je po 76 zápasech na 13. místě své konference a v zádech má čtyři porážky v řadě. Naposled Sabres padli 0:4 na ledě nejhoršího týmu ligy Ottawy. Pegula žádné jednoznačné rozhodnutí neučinil. Alespoň zatím.

„Sezona ještě neskončila, ale Botterill (generální manažer Sabres – pozn.) mi naznačil, že trenérovi Philu Housleymu věří,” uvedl Pegula. „Phil dobře komunikuje s hráči. Když se ale zeptáte každého v týmu, řekne vám, že se sezonou spokojený není. Něco se musí změnit, ale nevíme co. Dáme hlavy dohromady a uvidíme.”

Když byl Pegula, kromě jiného majitel Buffalo Bills (NFL), dotázán, zda by bylo Housleyho odvolání oprávněné, odpověděl nejednoznačně. „Je to mladý trenér, byl skvelý hráč. Myslím, že jako trenér poroste,” vysvětloval.

Nicméně to, že by se měla měnit celá struktura managmentu Sabres, nečekejte. Pegula uvedl, že Botterill ve funkci zůstane. „Pravidelně s ním komunikuji, někdy i třikrát denně. Je to chytrý kluk a odvádí dobrou práci,” nemohl si Botterilla vynachválit. I tak je ale jasné, že bude pod obrovským tlakem.

Generální manažer tak bude mít v létě plné ruce práce. První místo na jeho seznamu je jasné. Udržet Jeffa Skinnera. Ten se v týmu po letním přesunu prosadil nad očekávání. Spolupráce nejen s  Jackem Eichelem mu přinesla prozatimních 37 branek a 22 asistencí. Prvního července se ale může stát nechráněným volným hráčem. Za sebou má parádní ročník, a tak si na trhu může říct o životní peníze. 

Experti v zámoří se shodují, že kanadský útočník bude chtít dlouholetou smlouvu. Co se peněz týče, nechce klesnout pod osm milionů dolarů ročně, míří až k devíti.

Lance Lysowski, jenž jakožto novinář pokrývá dění okolo Sabres celoročně, tvrdí, že Buffalo neplánuje žádný velký hon na volné hráče. Když už přijde nějaká dohoda, tak půjde o výměnu, která okamžitě posílí tým. Stěhovat by se tak mohli mladí hráči i výběry v draftu. 

Zmínil také jedno zajímavé jméno z řad Sabres. Rasmus Ristolainen. Už v průběhu sezony byl prý Botterill dotazován, zda není čtyřiadvacetiletý bek k dispozici. Má toho totiž stále dost před sebou, smlouvu na další tři roky a hlavně rozumný plat, 5,4 milionů ročně. 

Vyměnit ho by ale nebylo velmi chytré. Kromě něj mají Sabres do obrany Dahlina a Montoura. Dále jsou na soupisce třeba stárnoucí Bogosian a Scandella, oba mají navíc dlouhý seznam zranění.

Toto léto bude pro Buffalo velmi zajímavé. Nejen, že otazník visí nad setrváním trenéra, odejít také může nejlepší střelec. A to by bylo pro klub, jehož ambice budou opět alespoň na úrovni postupu do playoff, zdrcující.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.