bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Butcher přesně zapadá do naší koncepce, těší generálního manažera New Jersey

29. srpna 2017, 8:00

Lukáš Podleśny

V roce 2013 byl americký obránce Will Butcher vybrán v pátém kole draftu. Smlouvu však s Coloradem nepodepsal a následující čtyři roky strávil v týmu Univerzity Denver. Nyní se ale může těšit na první zápasy v NHL.

Will Butcher se stal volným hráčem poté, co Coloradu na něj minulý týden vypršela práva. Před pár dny se tak objevila zpráva, že se loňský vítěz Hobey Baker Award, tedy ceny pro nejlepšího hráče univerzitní NCAA, rozhoduje mezi několika týmy. Butcherův agent posléze potvrdil, že obránce diskutoval se zástupci Buffala, Las Vegas a New Jersey. Údajně pak proběhly dialogy také se zástupci Los Angeles či Pittsburghu, avšak vítězem tohoto boje se stalo New Jersey.

„Jsme opravdu nadšení, že se Will stal součástí naší organizace. Přesně zapadá do toho, co chceme jako tým dělat. Přivádět talentované hráče, investovat do nich a pomáhat jim v jejich vzrůstu,“ říká generální manažer New Jersey, Ray Shero.

S Ďábly podepsal Butcher dvouletý vstupní kontrakt na 925 000 dolarů a po Staffordovi se stal druhou posilou týmu během jediného týdne. Každopádně si Devils mohou mnout ruce, neboť Will Butcher je velmi talentovaným hráčem. Za poslední dvě sezóny totiž v Denveru jako obránce uhrál 69 kanadských bodů a loni svůj tým dovedl titulu národních šampiónů.

„Jsem poctěn a pokorný, že mohu být částí New Jersey Devils, chci poděkovat všem týmům, které se zapojily do celého procesu. Komunita NHL je skutečně nejlepší,“ napsal na svém twitterovém účtu Will Butcher.

Nyní je Will Butcher druhým hráčem v řadě, který po zisku Hobey Baker Award a zakončení své univerzitní kariéry zažil pozici volného hráče. Loni totiž něco podobného absolvoval Jimmy Vesey, jenž odmítl smlouvy Nashvillu, Buffala a počkal si na nabídku od NY Rangers. V jejich dresu loni nasbíral pěkných 27 bodů v 80 zápasech. Nyní můžeme jen čekat, zda na něj Will Butcher naváže či ho dokonce bodově překoná. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.