bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Byfuglien se setkal s trenérem Jets, nad jeho návratem stále visí otazník

21. září 2019, 15:00

Jiří Sameš

Absence obránce Dustina Byfugliena v tréninkovém kempu Winnipeg Jets se nám už přehoupla do druhého týdne. Na veřejnost nyní prosákla informace, že se hokejista ve čtvrtek osobně setkal s hlavním trenérem týmu Paulem Mauricem.

„Nebudu to nikterak komentovat," řekl v pátek novinářům Maurice.

„Má svůj život. Mám ho moc rád. Včera jsem si s ním sedl a měli jsme spolu úžasný rozhovor. Opravdu skvělý. To je všechno," doplnil.

Byfuglien minulý pátek dostal od Jets povolení z osobních důvodů opustit tým. Začalo se přitom spekulovat o konci jeho kariéry.

Nyní by ale možná mohlo být všechno jinak.

Na sociálních sítích se konkrétně objevily fotografie, na kterých si Byfuglien ve Winnipegu pochutnává na večeři. Lidé potom pod obrázky psali komentáře, že jim hokejista sdělil, že se má brzy vrátit zpět k mužstvu. 

„Tyhle věci bych nikdy nečetl, protože bych je ani nikdy neviděl," poznamenal k věci Maurice.

„Jsou tohle nějaké ověřené zprávy? Snažím se být slušný..."

„Nechci o tom mluvit. Fanoušek se o něčem někomu zmíní a následně se to hned objeví na sociálních sítích," dodal ještě.

Byfuglien loni za 42 zápasů vstřelil čtyři góly a zapsal celkem 31 kanadských bodů. Kvůli dvěma odlišným zraněním v dolní části těla byl dvakrát několik týdnů mimo hru.

Následně v play-off v šesti zápasech vsítil dva góly a zaznamenal celkem osm kanadských bodů. Winnipeg se poroučel hned v prvním kole.

„Dustin je velkou součástí naší rodiny," zmínil generální manažer Tryskáčů Kevin Cheveldayoff.

„Vždy jsme byli otevření diskuzím. Vždy jsme se starali o lidi z naší rodiny."

„Jednu věc vám povím - po zdravotní stránce je to všechno dobré pro něj i pro jeho rodinu. Z našeho pohledu samozřejmě platí, že Dustina podporujeme a těšíme se, až se situace vyřeší."

Jets v průběhu letní přestávky ztratili tři klíčové zadáky, jmenovitě obránce Bena Chiarota, Tylera Myerse, Jacoba Troubu. Co se obdržených branek ze hry týče, byli v sezoně 2018-2019 až na patnáctém místě (243).

Na tréninkovém kempu kromě Byfugliena Winnipeg postrádá také útočníky Kylea Connora, Patrika Laineho, kteří jsou od 1. července stále omezeně volnými hráči.

Byfuglien, čtyřiatřicetiletý Američan, má v National Hockey League na svém kontě už čtrnáct sezon, devět z nich v barvách Tryskáčů / Atlanta Thrashers. 

Draftován byl Chicago Blackhawks v roce 2003 v osmém kole, jako celkově 245. muž v pořadí. Dosud odehrál 869 zápasů, vstřelil 177 gólů a zaznamenal celkem 525 kanadských bodů. 

Ve své sbírce má jeden Stanley Cup s Blackhawks (2010).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.