bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Byl lepší než Mantha s Guentzelem, teď dostává Rychel poslední šanci

21. listopadu 2019, 17:37

Jakub Hromada

Na draftu 2013 byl tažen jako devatenáctý v pořadí, tehdy byl opomenut Columbusem například Anthony Mantha, André Burakovsky či Jake Guentzel. Nikdy ale naplno nevyužil svůj potenciál a po neúspěšné štaci v Rusku dostává zřejmě poslední šanci za mořem. S farmou Caroliny podepsal smlouvu na jeden rok.

A že těch příležitostí už měl. Vše začalo v jeho mateřské organizaci. Po roce v juniorce se stěhoval do Ohia, kde podle předpokladů strávil sezónu v AHL. Dostal také možnost zahrát si pět zápasů s Blue Jackets a rozhodně nezklamal. V nich si na svoje konto zapsal tři asistence.

Bylo jasné, že v dalším ročníku už bude jeho role významnější. Sice nastoupil do 32 utkání, ve kterých posbíral jen devět bodů, ovšem na farmě se mu vedlo opět slušně a nikdo nad ním nelámal hůl. Prozatím.

Jenže v Columbusu se rozhodli posílit obranné řady a poslali Rychela do Toronta výměnou za Scotta Harringtona. 

Nevíte, že někdy vůbec u Maple Leafs byl? To se není čemu divit. Necelé dvě sezóny odehrál celé na farmě u Marlies, celkem nastoupil do 128 zápasů se ziskem 82 kanadských bodů. Pod Babcockem si ale nezahrál. 

V roce 2018 se při uzávěrce přestupů opět stěhoval – a nebylo to ani naposled. Pro českého fanouška je to výměna celkem známá a podstatná, tehdy k rivalovi zamířil z Montrealu Tomáš Plekanec. Protihodnotou byl právě Rychel, obránce Valiev a druhé kolo draftu 2018 (ze kterého Canadiens brali Jacoba Olofssona).

V Montrealu a převážně v Lavalu dohrál zbytek ročníku a v létě byl opět vyměněn. Tentokrát se na jeho přestupu domluvilo s Canadiens Calgary, které za něj obětovalo Huntera Shinkaruka.

I tento impulz mu byl málo. Na farmě ve Stocktonu se mu sice dařilo, ovšem dlouhodobější stáž u Plamenů si nevysloužil. Po sezóně tak ztratil trpělivost a po vzoru ostatních zamířil do Kontinentální hokejové ligy.

Co by to bylo za Rychela, kdyby nebyl spokojený ani tam. Ovšem nespokojenost byla snad ještě větší na straně Nižněkamsku, který se svým hráčem po sedmi utkáních rozvázal kontrakt. 

Po všech těchto blamážích dostává pětadvacetiletý útočník zřejmě poslední šanci. Charlotte Checkers se rozhodli, že to s ním ještě zkusí a nabídli Kanaďanovi roční kontrakt. Dobré výkony, pokora a poslušnost mu můžou vynést smlouvu s Carolinou. Na její farmě se potká i například s Hunterem Shinkarukem, který byl jeho protihodnotou ve výměně s Calgary.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.