bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Byla to bída, uznává Kessel. Na zranění se nevymlouvá

1. července 2020, 16:00

Tomáš Zatloukal

Snad jediným důvodem, proč bude Phil Kessel vzpomínat na tuto základní část v dobrém, je odehrání 1000. zápasu v NHL. Skvělý milník, zajisté. Jinak ale americký kanonýr mnoho důvodů k radosti neměl.

Měl se stát jedním z tahounů arizonských Kojotů.

Místo toho zažil svou nejslabší základní část od roku 2008 a fanoušci byli právem rozčarování. Jen 38 bodů? To je na Kessela prostě málo.

"Samozřejmě mám za sebou bídné období. Potýkal jsem se s celou řadou zranění, nikdy jsem jich tolik během jedné sezony neměl. Rozhodně se na to ale nechci vymlouvat," povídá v rozhovoru pro NHL.com.

Kessel ví, že má před sebou ideální možnost nemastné výkony odčinit. Arizonu čeká v rozšířeném play off Nashville. "Cítím se skvěle, nejlépe za celou sezonu," vyhlašuje. Rád by to na ledě ukázal.

Na Predátory má skvělé vzpomínky. Vždyť právě je porazil s Pittsburgh Penguins ve finále Stanley Cupu v roce 2017. "Zkušenosti se teď budou hodit,' má jasno svérázný borec, který se stěhoval ke Coyotes po neshodách s Jevgenijem Malkinem.

"V play off se hraje jiný hokej, rychlejší a tvrdší. Zápasy mají větší jiskru," popisuje Kessel rozdíl mezi základní části a vyřazovacími boji. Ukáže v nich své umění v plné kráse? "Už nikdy nechci hrát tak bídně jako v této sezoně. Teď přichází správná chvíle otočit list a odrazit se ode dna," je nabuzený. V play off dosud nastřádal 77 bodů v 87 partiích.

Unikátní rozšířenou variantu vyhlíží s nadějí, že šanci na zisk Stanley Cupu má všech 24 účastníků. Včetně Desert Dogs.

Kam až to s Arizonou Kessel dotáhne?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.