bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary podepsalo Bennetta, Flames však stále mají před sebou hodně práce

25. července 2019, 15:15

Matěj Hodoval

Není to zrovna jednoduché léto pro vedení Plamenů z Alberty. Flames se podařilo podepsat útočníka Samuela Bennetta a vyhnout se tím arbitráži. Jenže kanadskému celku tím starosti rozhodně nekončí.

Se Samem Bennettem se Calgary dohodlo na dvouleté spolupráci, během které si kanadský útočník vydělá průměrně 2,55 milionu dolarů ročně.

Rodák z Ontaria strávil celou svou dosavadní kariéru v Calgary, jež ho také v roce 2014 z celkového čtvrtého místa draftovalo. Nadcházející ročník pro něj bude pátým kompletním v National Hockey League.

V uplynulé sezoně odehrál Bennett jednasedmdesát zápasů v základní části. Do statistik se zapsal třinácti vstřelenými góly a čtrnácti asistencemi, nicméně své osobní maximum ze sezony 2015/2016 (77 utkání – 18+18) nepřekonal.

Pořádně dal o sobě vědět během pěti duelů vyřazovací části. Třiadvacetiletý mladík s knírem na styl legendárního Lannyho McDonalda byl v play-off nejproduktivnějším hráčem Plamenů, když skončil s bilancí bod na zápas – vsítil jednu branku a na další čtyři přihrál.

Podpisem mladého Kanaďana ovšem náročné léto pro Flames nekončí. Calgary má na seznamu ještě tři jména a navíc se nejedná o žádné neznámé hokejisty. Chráněnými volnými hráči jsou stále Matthew Tkachuk, David Rittich a Andrew Mangiapane.

Co je na celé situaci mužstva z Alberty nejhorší je pochopitelně místo pod platovým stropem. Flames aktuálně manipulují s něco málo přes 7,4 miliony dolarů, což je pro ně zatraceně málo. 

Plamenům by samozřejmě ulevilo, kdyby hvězdný Matthew Tkachuk napodobil útočníka San Jose Timo Meiera a přistoupil na věrnostní slevu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.