bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary se dočkalo. V Saddledomu se po šesti letech hrálo play-off

20. dubna 2015, 12:35

Vojtěch Balon

Dva tisíce sto osmdesát čtyři dnů. Přesně takovou dobu fanoušci ve vymrzlém Calgary čekali, než se do města vrátily boje o pohár Lorda Stanleyho. Vyplatilo se to, včerejší strhující výhra 4:2 nad Vancouverem stála za to, emotivní bitva s Kosatkami zvedala 19289 diváků ze sedadel a teprve osmnáctiletý Sam Bennett vstřelil vítězný gól.

Poslední zápas play-off se v Albertě hrál 27. dubna 2009. V té době Brandon Bollig dokončoval první ročník na univerzitě, T.J. Brodie hrál v juniorské Ontario Hockey League, Sean Monahan hrál dětskou soutěž a Samu Bennettovi bylo sotva 12 let. Proč je zmíněno zrovna toto kvarteto? Tito hráči se totiž postarali o góly v síti Eddieho Läcka.

Nejmladší z nich, Sam Bennett, vstřelil svou premiérovou branku v nejlepší lize světa, a stal se tak druhým nejmladším hráčem v bohaté klubové historii, jenž se střelecky prosadil v play-off. Primát nedrží nikdo jiný než hrající legenda Jarome Iginla. Nadaný junák mohl hned ve svém dalším střídání rozvlnit síť za Läckem podruhé – Jiří Hudler mu připravil pozici jako na stříbrném podnose, jenže švédský brankář Vancouveru vytasil parádní zákrok.

„Je to skvělý pocit. O něčem takovém jsem dlouho snil a nemohlo to přijít v lepší okamžik,“ narážel Sam Bennett na to, že jeho gól se nakonec ukázal být tím rozdílovým.

Kdo zůstal vzhůru do časných ranních hodin, tak rozhodně nelitoval. Atmosféra ve stařičké hale Scotiabank Saddledome byla elektrizující, příznivci Plamenů svým miláčkům aplaudovali v podstatě permanentně – třeba po zničujícím hitu Michaela Ferlanda na Yannicka Webera. Ferland se v sezóně přísnému koučovi Bobu Hartleymu prakticky nevešel do sestavy, ale styl play-off mu dokonale sedí. Ve včerejším mači nasbíral těžko uvěřitelných devět hitů a kromě přízně fanoušků si vysloužil i hanlivou přezdívku „Hlupák“ od vancouverského pořízka Kevina Bieksy.

Včera se konečně prosadila elitní lajna Plamenů, když Johny Gaudreau v přesilovce našel Seana Monahana, který se nemýlil. Osmý muž bodování základní části Jiří Hudler na svůj první kanadský bod stále čeká a v tabulce +/- má nelichotivou cifru -4, přesto Flames vedou v sérii 2:1 na zápasy a pozítří se představí znovu v domácím prostředí, kde budou útočit na postupový mečbol. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.