bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary údajně projevilo zájem o Jágra. Trenér Gulutzan si spolupráci v Dallasu pochvaloval

23. srpna 2017, 15:30

Michal Sobotka

Tak dlouho v zámoří ještě na smlouvu nečekal. Hokejista Jaromír Jágr se tak doma připravuje se svým Kladnem. Zda se do zámoří vrátí, není zatím jisté. Vůbec prvně by si mohl vyzkoušet angažmá v Kanadě. V Calgary by se mohl spojit se svým bývalým trenérem z Dallasu Glenem Gulutzanem.

Nový ročník začne zhruba za měsíc a půl. Nejen Jaromír Jágr tak má hodně času, aby stihl podepsat kontrakt v NHL. Jednou z variant v zámoří by mohlo být kanadské Calgary, které z pozice kouče vede bývalý Jágrův trenér z Dallasu Glen Gulutzan.

Ten se s Jágrem potkal v průběhu sezony 2012/13. Na střídačce Stars vedl nejlepšího Evropana v NHL ve 34 zápasech, než se přesunul do Bostonu, kde sezonu dokončil. Jágr stihl v Dallasu 26 bodů. Jednalo se o jeho první angažmá v Západní konferenci, kam by se teď mohl znovu přesunout.

„Nemá rychlost, kterou míval, ale s pukem pořád patří mezi nejsilnější hráče v lize,“ říkal Gulutzan už v průběhu minulé sezony. Spekulace o spojení pětačtyřicetiletého forvarda s Flames by se měla zakládat na pravdivých informacích. Podle novináře Elliotta Friedmana totiž Calgary o Jágra skutečně zájem projevilo.

„Pamatuji si, že v Dallasu jsme se u videa občas s ostatními trenéry divili, co na ledě předvádí. Má velkou vášeň pro hru, díky tomu ještě hraje,“ tvrdil současný kouče Flames. Jágr by sezonu mohl začít v české lize. Spíš ve druhé, ze které by, jak sám říká, mohl ze dne na den odejít, pokud by dostal nabídku z NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.