bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary vítězstvím vytvořilo historický rekord. Fajn, že jsem byl u toho, uvedl Kris Versteeg

14. března 2017, 12:00

Michal Sobotka

V jednom ohledu je probíhající ročník už teď jedinečný. Calgary po skalpu Pittsburghu vyhrálo desátý zápas v řadě. Stalo se tak čtvrtým celkem, který v ročníku posbíral sérii minimálně deseti vítězství v řadě. Tolika celkům se to nikdy v historii nepovedlo.

Calgary se připojilo ke Columbusu, Minnesotě a Philadelphii. Tyto celky nasbíraly alespoň deset výher po sobě v dřívější fázi sezony. Flames po úterním vítězství nad Pittsburghem 4:3 po nájezdech přepsali ligovou historii. Sami přitom na podobnou šňůru čekali od roku 1978.

„To bylo osm let před mým narozením. Je fajn, že teď jsem mohl být u toho,“ řekl autor vítězného nájezdu proti Penguins Kris Versteeg. Připomněl ale, že ačkoli se jedná o výbornou bilanci, cílem kanadského klubu je, aby se dostal do play-off. Na ničem jiném nezáleží.

V průběhu sezony měl nejdelší vítěznou sérii Columbus, kterému se podařilo uspět šestnáctkrát po sobě. Minnesota se zastavila na čísle dvanáct a Philadelphia na rovné desítce. Čtyři týmy s tímto úspěchem jsou podle statistického webu Elias Sports Bureau novým ligovým rekordem.

K jeho vytvoření nebylo daleko už loni, kdy se sérií úspěchů prezentovaly Chicago, Florida (oba dvanáct zápasů) a Anaheim (jedenáct zápasů). Čtyři další týmy totiž posbíraly hned devět triumfů v řadě, ale nadokázaly přidat desátý korálek. Jednalo se o Tampu Bay, NY Rangers, Montreal a Washington.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.