bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary vyzve v důležitém souboji Colorado, Tampa zabojuje o pátou výhru v řadě

28. února 2018, 20:10

Matyáš Krahulík

Základní část NHL se pomalu chýlí ke konci a v rámci dnešního programu nám nabídne pět zápasů. Velmi důležité utkání v boji o play off se odehraje v Coloradu, kam přijedou Plameny z Calgary. Rangers a Blues se pokusí ukončit dlouhé série porážek, zatímco Tampa bude s Buffalem bojovat o páté vítězství v řadě.

1:00 Montreal Canadiens – New York Islanders

Montreal, který loni patřil k nejlepším týmům ve Východní konferenci, letos zažívá obrovský výsledkový propad. Nejúspěšnější tým v historii NHL ztrácí na druhou divokou kartu již propastných třináct bodů a do play off se tak zřejmě nepodívá. Habs navíc momentálně mají velmi špatnou formu, jelikož prohráli osm z posledních deseti utkání. 

Canadiens byli před uzávěrkou přestupů poměrně aktivní a provedli hned několik výměn. Tou nejvýznamnější byl zřejmě odchod Tomáše Plekance do Toronta, který Montrealu přinesl dva nadějné mladíky a volbu ve druhém kole draftu.

Islanders stále mají velkou naději na postup, ale ve zbylých zápasech musí pořádně zabrat. Na Columbus, který v tuto chvíli drží druhou divokou kartu, ztrácejí čtyři bodíky a jejich nynější forma není zrovna nejlepší. Prohráli totiž tři utkání za sebou.

Ostrovanům škodí především vysoký počet inkasovaných gólů. Soupeři jim v průměru vstřelí přes tři a půl branky v každém zápase, což je nejhorší číslo v celé NHL. Dokonce i týmy jako Arizona či Buffalo jsou v tomto ohledu úspěšnější.

Očekávaní brankáři: Antti Niemi – Jaroslav Halák

1:00 Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres

Lightning, kteří by letos chtěli po čtrnácti letech zopakovat své vítězství ve Stanley Cupu, jsou nejlepším týmem v celé soutěži. Na svém kontě mají již devětaosmdesát bodů a navíc vyhráli poslední čtyři zápasy. Do play off tedy budou vstupovat jako jeden z největších favoritů.

Tampa před trade deadline provedla jednu velkou výměnu. Lightning obětovali dvě vysoké volby v draftu, dva nadějné prospekty a produktivního útočníka Vladislava Naměstnikova, aby od Rangers získali jejich kapitána Ryana McDonagha a forwarda J. T. Millera. Blesky jistě doufají, že jim právě tyto posily pomohou k zisku vytoužené trofeje.

Buffalu se naopak vůbec nedaří. Sabres se krčí u dna Východní konference a postup do play off je v jejich případě utopie. Při pohledu do statistik zjistíme, že Šavle jsou druhým nejméně produktivním týmem v celé soutěži. Horší už je v tomto ohledu pouze Arizona.

Sabres se i nadále snaží o přestavbu, a tak během uzávěrky přestupů patřili mezi prodávající týmy. Provedli však pouze jednu jedinou výměnu, v rámci které se zbavili problémového útočníka Evandera Kanea, jehož poslali do San Jose. Nikoho dalšího už se jim vyměnit nepodařilo.

Očekávaní brankáři: Andrej Vasilevskij – Chad Johnson

2:00 St. Louis Blues – Detroit Red Wings

Blues, kteří za více než padesát let své existence nedokázali vyhrát Stanley Cup, stále bojují o účast v play off, ale v poslední době mají hrůzostrašnou formu. Prohráli již sedm zápasů v řadě a v tabulce si tak výrazně pohoršili. Spadli až na desáté místo v Západní konferenci.

Bluesmani před uzávěrkou přestupů žádnou posilu nepřivedli a naopak se rozhodli prodávat. Konkrétně se zbavili zkušeného útočníka Paula Stastnyho, kterého za poměrně vysokou protihodnotu poslali do Winnipegu. Tento trejd byl vskutku překvapivý, protože Stastnyho jméno se v souvislosti se změnou působiště příliš neskloňovalo.

Detroit, který vyhrál poslední dva zápasy, ještě není bez šance na postup, ale pokud by svou ztrátu dohnal, bylo by to velké překvapení. Red Wings mají sedmibodový deficit na druhou divokou kartu a vzhledem k jejich nevyrovnaným výkonům v průběhu celé sezóny není příliš pravděpodobné že se do play off probojují. 

Fanoušci Rudých křídel se před trade deadline připravovali na velký rozprodej kádru, ale nakonec to nebylo nic drastického. Nejprve odešel český brankář Petr Mrázek, který byl vyměněn do Philadelphie, a následoval ho slovenský kanonýr Tomáš Tatar, jehož Detroit poslal do Vegas. Mike Green, který byl s výměnou spojován nejčastěji, v klubu překvapivě setrval.

Očekávaní brankáři: Jake Allen – Jimmy Howard

3:30 Colorado Avalanche – Calgary Flames

Avalanche se oproti loňské sezóně výrazně zlepšili, avšak na play off to zatím nestačí. Avs jsou na jedenáctém místě v Západní konferenci, přičemž na poslední postupovou příčku ztrácejí tři body. Výhru by tedy dnes potřebovali jako sůl.  

Colorado má svému dnešnímu soupeři co vracet. Hráči Avalanche totiž Plamenům podlehli již pětkrát za sebou a naposledy je dokázali porazit v březnu roku 2016. Od té doby již uběhly téměř dva roky, během kterých Avs nad tímto sokem ani jednou nezvítězili. 

Flames jsou na tom velmi podobně. Na Colorado mají dvoubodový náskok, ale zároveň odehráli o dva zápasy více a o svou pozici tak mohou velmi rychle přijít. Dnešní zápas je proto z hlediska boje o play off opravdu důležitý.

Calgary během uzávěrky výměn příliš aktivní nebylo. Flames přivedli do svých řad pouze jednu posilu, kterou byl pětadvacetiletý útočník Nick Shore. Pro amerického forwarda, za kterého Plameny obětovaly sedmou volbu v draftu, to byla již druhá změna klubu během jedné sezóny.

Očekávaní brankáři: David Rittich – Semjon Varlamov 

4:00 Vancouver Canucks – New York Rangers 

Vancouver, který ještě před několika lety patřil ke kandidátům na Stanley Cup, je jedním z nejhorších týmů v Západní konferenci a na play off ztrácí již devatenáct bodů. Canucks by se měli zlepšit především ve střelbě, protože mají třetí nejnižší průměr střeleckých pokusů na zápas.

Ani ve Vancouveru se žádný velký výprodej nekonal. Nejvýraznější změnou byl odchod rakouského forwarda Thomase Vaneka, který byl vyměněn do Columbusu za Jussiho Jokinena a Tylera Mottea. Rakušan se tak stěhuje již posedmé za posledních pět sezón.

Rangers, kteří v play off chyběli pouze jednou za posledních deset sezón, mají v tuto chvíli velmi špatnou formu a jejich šance na postup nejsou příliš vysoké. Jezdci prohráli již sedm utkání v řadě a na druhou divokou kartu ve Východní konferenci ztrácí devět bodů.

Newyorčané provedli před uzávěrkou trejdů dva velké obchody. Během těchto výměn se zbavili zkušeného forwarda Ricka Nashe, dalšího útočníka J. T. Millera a svého kapitána Ryana McDonagha. Za tyto hráče dostali hned několik vysokých voleb v draftu, mladé prospekty i hotové hráče. Tím nejvýraznějším je zřejmě Vladislav Naměstnikov, který letos nasbíral již 44 bodů (20+24).

Očekávaní brankáři: Jacob Markstrom – Henrik Lundqvist

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.