bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canes si chtějí pojistit svůj talent, s Ahem vyjednávají o nové smlouvě

19. srpna 2018, 12:00

Martin Schwarz

Útočníkovi Sebastianu Ahovi vyprší stávající tříletý kontrakt až na konci následující sezony. Carolina Hurricanes přesto už nyní zahájili s hráčovým agentem vyjednávání o podobě nového kontraktu. Dobře si totiž uvědomují, jak moc pro ně mladý štírek znamená. Zatím vše nasvědčuje tomu, že se obě strany budou chtít dohodnout co nejdříve.

Jednadvacetiletý šikula se 1. července příštího roku stane omezeně volným hráčem. Tedy přesněji, může se stát. Aktuálně totiž mezi Ahem (jeho agentem) a zástupci organizace Hurricanes probíhá horlivé vyjednávání a nebylo by velké překvapení, kdyby k dohodě došlo už v příštích týdnech. Klidně ještě dříve, než odstartuje hokejový ročník 2018-19. Na druhou stranu, Fin zůstává tajemný a prozatím nechtěl uvést ohledně průběhu celé záležitosti žádné podrobnosti.

„Už jsme o něčem mluvili, ale v tuto chvíli nemám nic dalšího, co bych tomu řekl,“ zklamal Aho zvídavé novináře, kteří očekávali krapet více informací.

Je ale jisté, že Carolina bude muset sáhnout hluboko do kapsy. Rodák z finského města Rauma během dvou sezon pod hlavičkou National Hockey League ukázal, že má potenciál se postupně zařadit mezi největší hvězdy soutěže. Na konci období 2016-17 čítal bilanci 49 kanadských bodů za 24 branek a 25 přihrávek. Letos už to bylo 65 bodů, přičemž nasázel devětadvacet gólů. Navíc čtyři duely základní části vynechal, celkový zisk mohl být klidně výraznější. I tak ovládl týmové bodování, byl i nejlepším střelcem. Na to, že Canes nevzrostlého forvarda brali před třemi lety na draftu až z 35. místa, předvádí famózní výkony.

V kabině nekřičí

Kdyby klub s Ahem brzy prodloužil kontrakt, šlo by o další zajímavý krok. Hurricanes jich v průběhu tohoto léta udělali několik, aby zamezili opětovnému konci po základní části a postupně posunuli mužstvo mezi kandidáty na Stanley Cup. Obránce Noah Hanifin a útočníci Jeff Skinner s Eliasem Lindolmem zamávali na rozloučenou, na pomoc z Calgary naopak přispěchali zadák Dougie Hamilton a forvard Micheal Ferland. Mezi třemi tyčemi vystřídal Cama Warda český gólman Petr Mrázek.

V neposlední řadě souhlasil jako volný hráč se čtyřletou smlouvou bek Calvin de Haan. Nemluvě o odchodu kouče Billa Peterse, jehož nahradil dosavadní asistent Rod Brind’Amour. Aby nebylo škatulat málo, post generálního manažera převzal po Ronu Francisovi Don Waddell.

Zkrátka, Canes to se změnami vzali vážně. A se změnami přichází i pojišťování největších týmových hvězd, mezi které Sebastian Aho již nyní patří. „Chci být brzy ještě lepším hokejistou,“ ujistil muž nosící na zádech číslo dvacet. „Nejsem typ hráče, kterého uslyšíte v kabině křičet, snažím se jít příkladem hlavně na ledě.“

Půjde zpátky na křídlo?

Finský talent chce být nadále součástí budované armády v Raleigh. Teď však netuší, zda k dohodě dojde před vhozením úvodního buly ročníku 2018-19. Ačkoli – jak jsme ostatně psali výše – tato možnost je pravděpodobně ve hře. „Těžko říct. Nepochybuji, že můj agent a klub na všem pracují, takže uvidíme, jak to dopadne,“ vyrukoval Aho se stručnou odpovědí.

Mimochodem, ročník narození 1997 s hlavním trenérem Brind’Amourem diskutoval i možný přechod z centru, kde nastupoval na závěr uplynulé sezony, zpátky na křídlo. „Na mistrovství světa v Dánsku jsem hrál jako centr a získal jsem vetší sebedůvěru v kruhu pro vhazování. Je dobré vědět, že mohu být i na pozici středního útočníka, ale uvidíme, jak to vidí kouč. On pro mě vybere místo a já na něm budu hrát,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.