bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canucks zatím nevedli ani vteřinu herního času, přesto ještě neprohráli

19. října 2016, 18:00

Martin Zíta

Během Světového poháru, který zpestřil hokejovou sezonu před začátkem hlavního hřebu v podobě rozjetím kolosu NHL, se často při zápasech kanadského týmu řešilo, kolik minut a vteřin herního času strávili svěřenci trenéra Mikea Babcocka ve vedení. Kanaďané pak suverénní průchod šedesátiminutovek tavili v jednu výhru za druhou. Vancouver Canucks však ukazuje, že dominovat není třeba.

Tři zápasy, tři výhry. Vancouver Canucks zažívá parádní vstup do nové sezony NHL. O to pozoruhodnější je při pohledu na předsezonní prognózy. Kdekdo by čekal, že se Canucks už pomalu začnou usazovat na samém dně tabulky. Ostatně nejeden expert na zámořský hokej je odsoudil právě jako nejslabší tým současné NHL.

Vancouver však teorii zatím odporuje. Přestože se jeho největší letní posila Louie Eriksson na severozápadě uvedl trefou do vlastní branky při signalizované výhodě.

Dochází zároveň k pozoruhodnému úkazu, který byl naznačen již v samém úvodu textu. Canucks zatím nad svými třemi soky nevedli. Během šedesáti minutách základní hrací doby museli buď dotahovat nebo se hrálo za nerozhodného stavu. Vancouver se začal probouzet až v momentě, kdy se hraje stylem “kdo dá gól, vyhrává”.

Vancouver v prvním zápase sezony porazil Calgary po samostatných nájezdech, poté se zmátořil z třígolového manka a v prodloužení porazil Carolinu. V noci na středu pak pozoruhodný kousek dosáhl současné podoby – Nucks v prodloužení přemohli St. Louis. Do té doby neporažený tým.

Canucks se tak stali vůbec prvním týmem v dlouhé historii zámořské NHL, který vyhrál první tři zápasy v sezoně, aniž by zaznamenal výhru v základní hrací době, tedy užil si alespoň vteřinu gólového náskoku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.