bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Capitals musí zabrat. Vzchopí se, nebo půjde Pittsburgh do trháku?

1. května 2017, 20:00

David Jahoda

Černá můra. Tak se mluví o Pittsburghu z pohledu Washingtonu. Tohle je už desáté vzájemné měření sil obou celků v play off, jen jedenkrát dokázali dál projít Capitals. A první dva zápasy pro Alexe Ovečkina a spol. nenaznačily, že by se to Caps mohlo povést podruhé. Washington nyní jede na led Penguins s dvouzápasovou ztrátou a jeho hráči moc dobře ví, že zaváhat i ve třetím duelu série by znamenalo stát jednou nohou nad propastí. Komu nakonec připadne bod ze třetího utkání?

1:30 Pittsburgh Penguins – Washington Capitals (stav série: 2:0)

Nejsou v záviděníhodné situaci, to sami moc dobře ví. Washington Capitals, vítěz Presidentovy trofeje z posledních dvou let, není daleko od toho, aby jeho plánová cesta za Stanley Cupem znovu skončila už ve druhém kole. Aby se tak nestalo, musí toho družina trenéra Barryho Trotze změnit hodně, prakticky na všech místech. Lepší musí být brankář Braden Holtby, který třetí část druhého duelu sledoval pouze ze střídačky, zapracovat pak musí i obrana a útok. 

Capitals navíc v této sérii ještě ani jednou nevedli. První třetiny obou utkání branky nenabídly, na startu těch druhých ale vždycky udeřil Pittsburgh. V prvním klání zásluhou dvou gólu Sidneyho Crosbyho dokonce dvakrát během 42 vteřin. V tomto případě se Caps podařilo náskok Pens dotáhnout, hosté ale trefou Nicka Bonina přece jen úvodní bod urvali. Ve druhém střetnutí se Penguins dostali během druhé části do náskoku 3:1, který Capitals vzal vítr z plachet. Washington už soupeře nezastavil a padl 2:6.

„Musíme zlepšit koncovku. Být lepší v rozhodování, kdy jsme v šanci.“

„Musíme zůstat sebevědomí,“ nabádá obránce Capitals Brooks Orpik, který v minulosti oblékal dres Pittsburghu. „Musíme zlepšit koncovku. Být lepší v rozhodování, kdy jsme v šanci. Hráči Pittsburghu zablokují velké množství střel, proto musíme být rychlejší a nedat jim k tomu příležitost,“ ví hlavní trenér Washingtonu Barry Trotz. Vězte, že v obou duelech Capitals svého soka značně přestříleli (35:21 a 36:24). Trotz zároveň prozradil, že není pochyb o tom, že do branky znovu půjde jednička Braden Holtby. 

To v kabině Pittsburghu může být daleko pozitivnější atmosféra. Přivést domů vítězství z obou venkovních zápasů je velký luxus. „Je pro mě velká čest tento tým trénovat,“ nechal se slyšet kouč Penguins Mike Sullivan. „Kluci bojují tvrdě jeden za druhého, to dělá náš tým takový, jaký je. Máme v našem mužstvu parádní chemii,“ doplnil. Přece jenom je tu ale něco, na čem by chtěl zapracovat. „Soustředíme se na zlepšení začátků zápasů, mluvíme o tom už několik týdnů,“ uvedl Sullivan.

Předchozí zápasy série:
Washington – Pittsburgh 2:3
Washington – Pittsburgh 2:6

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.