bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Capitals posílili defenzivu. Z Detroitu získali Nicka Jensena, následně s ním podepsali smlouvu

23. února 2019, 12:00

Kamil Tkadlec

Blížící se uzávěrka přestupů přinesla další výměnu, tentokrát mezi týmy Washington Capitals a Detroit Red Wings. Celek z hlavního města Spojených států získal osmadvacetiletého zadáka Nicka Jensena a právo na výběr v 5. kole draftu 2019. Do Detroitu pak na oplátku putoval třiadvacetiletý obránce Madison Bowey a právo na výběr v 2. kole draftu 2020. S Jensenem mimochodem Capitals následně podepsali smlouvu.

Nick Jensen prožívá zatím celkem povedenou sezonu. Za 60 odehraných zápasů v dresu Rudých křídel zaznamenal 15 bodů (2+13), přičemž tak vyrovnal svůj osobní rekord v kanadských bodech z minulé sezony. Capitals jej budou určitě chtít využít zejména v oslabení, což je hlavní předností Jensena. S průměrným časem 2:46 minuty na zápas byl nejvytěžovanějším hráčem Detroitu při hře čtyři na pět. 

„Nick je spolehlivý moderní obránce, který umí dobře bránit a přidat na hřišti cenné minuty pro náš klub. Cítíme, že ve 28 letech je právě v tom nejlepším období,“ uvedl na Jensenovu adresu generální manažer a viceprezident Caps Brian MacLellan.

Washington krátce po výměně podepsal s Jensenem čtyřletou smlouvu na celkem 10 milionů dolarů.

Druhá hlavní postava výměny Madison Bowey vstoupil do NHL v minulé sezoně a jako nováček nastoupil do 51 duelů. Avšak byl to příchod Michala Kempného, který změnil osud Boweyho v organizaci Capitals. Po přestupu českého obránce se Boweyho postavení radikálně změnilo a dokonce ani nenastoupil do jediného zápasu play-off, které Capitals vyhráli.

V této sezoně rodák z Winnipegu nastoupil pouze do 33 z 61 utkání, téměř polovinu sezony tak proseděl na tribuně jako zdravý náhradník. Výměnu však musí brát pozitivně, neboť v Detroitu, který rozhodně nemá tak silnou obranu jako Washington, by měl dostat více prostoru a bude tak moct předvést své dovednosti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.