bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Capitals přichystali Trotzovi emotivní návrat. Líbí se ti video? pokřikoval Ovečkin

20. ledna 2019, 9:40

Martin Schwarz

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Když Barry Trotz po jarním zisku Stanley Cupu s Washingtonem ohlásil svůj konec v organizaci, mnozí nemohli jeho rozhodnutí uvěřit. Proč se loučit zrovna po slávě a úspěchu? Ale stalo se. Zkušený trenér přešel na lavičku New York Islanders, s nimiž v sobotu nad ránem středoevropského času vyrazil pod střechu Capital One Areny, tedy do domácího stánku Capitals. Čekalo na něj přesně takové přivítání, jaké si za léta práce v hlavním městě Spojených států zasloužil.

Šestapadesátiletý lodivod dobře věděl, že na něj washingtonští fanoušci, hráči ani funkcionáři nezapomněli. Že chystají něco, co mu udělá velkou radost. Výsledek ale předčil veškerá očekávání. Jakmile přišla na řadu první komerční přestávka zápasu, na kostce se objevily záběry připomínající Trotzovo působení u Capitals. Emotivní vyvrcholení nastalo v okamžiku, kdy mu na videu Alexandr Ovečkin předával Stanleyův pohár. Na tenhle moment totiž manitobský rodák čekal celou svou kariéru. Poděkování patřilo i jeho asistentovi a kouči gólmanů, jež také odešli k Islanders: Laneu Lambertovi a Mitchi Kornovi.


Bylo to moc pěkné,“ děkoval za vřelé přivítán Trotz, když se jej novináři tázali na čerstvé pocity. „Mé srdce díky tomu dostalo spoustu skvělých vzpomínek. Celou dobu promítání jsem koukal nahoru na kostku, i když jsem z toho byl naměkko a ukázal svou citlivou stránku. Každopádně to pro mě úžasně nachystali. Parádní možnost zavzpomínat na cestu za Stanley Cupem.“

Celá hala navíc stála na nohou a vytrvale tleskala. A zatímco všechny kamery zabíraly dojatý výraz Trotze, ze střídačky Capitals se k té hostující přiřítil kapitán Washingtonu Alex Ovečkin. Hned bylo vidět, že na svého bývalého kouče pokřikuje. Jako by mu toužil vzkázat něco důležitého, co nemůže počkat ani o vteřinu déle.

Ovie je fakt skvělý,“ těšilo Barryho Trotze. „Okamžitě na mě pokřikoval a chtěl vědět, jak se mi video líbí. Mám s Alexem nadále moc dobrý vztah, je opravdu výjimečný hokejista. Myslím, že lidé kolem Capitals jsou rádi, že u týmu pravděpodobně stráví celou kariéru,“ snažil se brýlatý sympaťák na chvíli odpoutat pozornost od sebe sama. Jen připomeneme, že Trotz v červnu čerstvé vítěze stříbrného grálu opustil poté, co se s vedením klubu nedohodl na podmínkách kontraktu. Na nového zaměstnavatele čekal jen krátce, brzy si plácl s Ostrovany.

Majitel trofeje Jack Adams Award z roku 2016 mimochodem udělal jedno moc pěkné gesto. Před duelem s Washingtonem přišel do haly o něco dříve, než je zvykem. A to proto, aby mohl jít pozdravit všechny známé tváře, s nimiž se před odchodem na Long Island nestihl rozloučit. Když do Capital One Areny zavítal, zbývalo do úvodního buly více než tři hodiny času.

Bylo pro mě důležité poděkovat lidem, kteří nám pomáhali zařídit vše kolem týmu. Ať už šlo o parkování aut nebo asistenty v kabině a další pomocníky. S hráči Washingtonu jsem se potkal už v listopadu, ale s ostatními do toho okamžiky vůbec,“ uzavřel.

Jisté je, že Barry Trotz na návrat do Washingtonu dlouho nezapomene.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.