bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Caps doma válí, potvrdí to? Carolina chce zlomit černou šňůru, Florida hostí Calgary

24. února 2017, 20:30

David Jahoda

Páteční noc bude v zámořské NHL ve znamení čtyř zápasů. Celý program začnou jednu hodinu po půl noci týmy Washingtonu s Edmontonem, v tomto utkání se budou Capitals snažit o třináctou domácí výhru v řadě. To Carolina řeší zcela opačné problémy, doma proti Ottawě se pokusí po pěti zápasech připsat výhru. Panthers s Jaromírem Jágrem přivítají hráče Calgary Flames, vše pak uzavře souboj tabulkových sousedů Dallasu s Arizonou.

1:00 Washington Capitals – Edmonton Oilers

Caps se vrací na svůj led po třízápasovém tažení na hřištích soupeřů. Po prohrách s Detroitem a Rangers si spravili chuť, když porazili Philadelphii. Ve své Verizon Center bude parta okolo kapitána Alexe Ovečkina usilovat o další výhru. A pozor! Před svým publikem Washington zvítězil ve 12 duelech za sebou. Tuto šňůru se pokusí aktuálně nejlepšímu týmu celé NHL narušit tým Edmontonu. I Oilers mají v poslední době výbornou formu, v předešlých pěti duelech nestačili jen na Tampu, v úplně posledním utkání si poradili s Floridou. 

Brankáři: Braden Holtby (WSH) – Cam Talbot (EDM)

1:30 Carolina Hurricanes – Ottawa Senators

Carolina se dlouho držela v těsném závěsu za pozicemi zaručující postup do vyřazovací části, ovšem výsledky z posledních pěti zápasů poslaly Hurricanes až na samotné dno Východní konference. Canes postupně prohráli s Washingtonem, Dallasem, Coloradem, Torontem a Pittsburghem. Z tohoto černého období vytěžili jen bod, na postup jim nyní schází 12 bodů. To Senators jsou na tom podstatně lépe, vyhráli pětkrát z posledních sedmi zápasů, na Východě se drží na šesté pozici. V klidných vodách ale ještě zdaleka nejsou, Sens mají náskok na devátou příčku jen dva body.

Brankáři: Eddie Läck (CAR) – Craig Anderson (OTT)

1:30 Florida Panthers – Calgary Flames

Panthers za sebou měli úchvatný trip, přepsali na něm historii klubu. Pět po sobě jdoucích zápasů na ledě soupeřů se totiž Floridě ještě nikdy vyhrát nepovedlo. Na domácím ledě se však Jágrovi a spol. na tento úspěch navázat nepovedlo, Edmontonu podlehli těsně 3:4. Novou sérii výher se svěřenci Toma Rowea pokusí načít proti jinému kanadskému týmu, do Sunrise totiž zavítá Calgary. Tým, kde působí i český útočník Michael Frolík, v poslední době střídal porážky s výhrami, předchozí dva duely ale zvládl – porazil Nashville a Tampu. Flames čeká druhé střetnutí během dvou dní. 

Brankáři: Roberto Luongo (FLO) – Chad Johnson (CGY)

2:30 Dallas Starts – Arizona Coyotes

Před sezonou by málokdo řekl, že na konci února bude zápas mezi Dallasem a Arizonou soubojem tabulkových sousedů. Stars, které někteří považovali za velké favority, se letos hodně trápí. Z předešlých devíti zápasů dokázali Hvězdy zvládnout pouhé dva, a tak není divu, že jim patří na Západě až 12. místo, na postupové příčky jim chybí deset bodů. Arizona je o jednu pozici pod Dallasem, ovšem má o sedm bodů méně. Coyotes ale v posledních týdnech dokáží hrát s ostatními týmy vyrovnané partie. Ještě před únorem měli na svém kontě 15 výher, jen během února však dokázali zvítězit pětkrát.

Brankáři: Kari Lehtonen (DAL) – Louis Domingue (ARI)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.