bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carey Price po deseti měsících zpátky v brance: Fyzicky jsem připravený, ale moje hra ještě ne

11. září 2016, 16:00

Michal Sobotka

Čekání na jeho návrat je u konce. Carey Price po téměř deseti měsících znovu zasáhl do utkání. Neodvrátil sice porážku se Spojenými státy v přípravném utkání, ale důležitější bylo, že v listopadu zraněné koleno vydrželo zátěž. „Jsem rád, že to mám za sebou,“ ulevilo se 29letému brankáři Montrealu.

Byl to dlouho očekávaný návrat do brankoviště pro Careyho Price. Kanadský gólman reprezentoval Kanadu v přípravném duelu proti Spojeným státům a mezi tři tyče se postavil prvně od 25. listopadu loňského roku, kdy si poranil koleno v duelu s New Yorkem Rangers.

Porážce národního týmu sice nezabránil, ale víc než to jej těšilo, že operované koleno vydrželo. „V několika momentech zápasu to bylo docela dobrodružství, ale s tím jsem počítal,“ sdělil novinářům v Columbusu po utkání. Spojené státy jej zasypaly 24 střelám, ze kterých tři prošly za Priceova záda. „Fyzicky jsem byl na zápas připravený, ale o mé hře se to ještě říct nedá,“ komentoval nedostatek herní praxe rodák z Anahim Lake.

Price samozřejmě absolvoval řadu tréninků, ale na některé herní variace si těžko zvykal, protože si je v přípravě těžko mohl vyzkoušet. Zejména se jednalo o souboje před brankovištěm. „To jsou zkrátka věci, které přes léto těžko nacvičíte,“ uvedl. Přestože výkonem nepřipomínal Careyho Price, jak ho znají všichni fanoušci (což se po tak dlouhé pauze ani nedalo čekat), se svým návratem do branky byl spokojen.

„Nebylo to pro mě vůbec snadné, ale ve třetí třetině už jsem se začínal cítit hodně dobře,“ potěšilo jej. „Ale jsem v klidu, určitě jsem nečekal, že se postavím do branky a budu chytat jak loni v listopadu,“ uklidňoval sebe i fanoušky. A ti jsou rádi, že mohli Careyho Price znovu vidět v brance. Zdravého.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.