bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carlson čtvrtým bekem v historii NHL, jenž za říjen zapsal alespoň 20 bodů

23. října 2019, 6:01

Jiří Sameš

Obránce John Carlson prožívá neskutečný vstup do sezony 2019-2020. Znovu to dokázal v noci na středu 23. října, když na ledě Calgary Flames vstřelil dva góly, přičemž tak zde pomohl svým Washington Capitals ke konečnému úspěchu 5:3.

Díky dvěma gólům na hřišti Flames se John Carlson stal teprve čtvrtým bekem v historii National Hockey League, jenž za měsíc říjen zvládl zapsat celkem alespoň 20 kanadských bodů.

V zápase mezi Calgary a Capitals poprvé udeřil v čase 20:35, brankáře Cama Talbota překvapil střelou od pravého mantinelu a otevřel skóre utkání.

Druhou trefu potom přidal necelé dvě minuty před koncem duelu, když z neutrální zóny od časoměřičů trefil opuštěnou bránu soupeře.

Stejný počin, alespoň 20 kanadských bodů za měsíc říjen, před Carlsonem dokázali pouze Paul Coffey, Al MacInnis a Brian Leetch.

1981: Paul Coffey (Edmonton Oilers) - 13 zápasů, celkem 20 kanadských bodů
1988: Paul Coffey (Pittsburgh Penguins) - 10 zápasů, celkem 21 kanadských bodů
1990: Al MacInnis (Calgary Flames) - 13 zápasů, celkem 25 kanadských bodů
1990: Brian Leetch (New York Rangers) - 14 zápasů, celkem 21 kanadských bodů

Carlson zapsal celkem 20 kanadských bodů za 11 zápasů, zároveň je tak druhým nejrychlejším mužem, co se sledovaného ohledu týče.

„Je to skvělé, ani nevím, co přesně říct," zmínil Carlson.

„Myslím, že v několika případech, zejména tedy dnes večer, jsem měl štěstí. To je k tomu asi všechno," doplnil.

Carlson, devětadvacetiletý Američan, jinak bodoval v osmi zápasech po sobě a aktuálně už nějakou chvíli vede produktivitu celé NHL.

Do konce měsíce října hokejisté Washingtonu odehrají ještě tři utkání. Momentálně se nachází na pětizápasovém tripu, nejbližší duel je čeká v noci na pátek, kdy se představí na ledové ploše Edmonton Oilers.

Za dosavadních 11 zápasů v sezoně 2019-2020 mají bilanci 7-2-2 a nyní vyhráli čtyři zápasy v řadě.

V tabulce Metropolitní divize jsou na prvním místě, v tabulce Východní konference jim následně patří druhá pozice. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.