bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina bez gólmanů? Mrázek ani McElhinney zatím nepodepsali

19. června 2019, 18:35

Martin Schwarz

Nebýt jejich skvělých výkonů, Carolina Hurricanes by se do play-off a později do finále Východní konference nedostali. Český brankář Petr Mrázek i jeho kolega Curtis McElhinney za sebou mají nejlepší ročníky svých kariér. Jenže oběma na konci června vyprší kontrakty, pochopitelně budou chtít o něco lepší platové podmínky. Na nich se zatím s dosavadním zaměstnavatelem nemohou domluvit a je velmi reálné, že 1. července zamíří na trh s volnými hráči.

Tím pádem také hrozí, že se Hurikánům rozpadne jedna z nejlepších a nejvyrovnanějších brankářských dvojic uplynulé sezony NHL. Mrázek a McElhinney v základní části i vyřazovacích bojích podávali nadprůměrné výkony, přitom svými jednoletými smlouvami z platového stropu dohromady ukrajovali titěrných 2,35 milionů dolarů. To je polovina platu některých brankářských jedniček soutěže.

Mrázek a McElhinney však dobře vědí, že jejich hodnota díky parádním uplynulým měsícům stoupla, a tak se z vyjednávání s Hurricanes snaží vytěžit co nejvíc. A zatím nevytěžili to, co očekávají. Přestože zástupci Caroliny o setrvání obou mužů v organizaci horečně usilují, nabídka generálního manažera Canes Dona Waddella (jaká byla, to můžeme jen spekulovat) gólmany doposud neoslovila. 

„Snažíme se je podepsat, ale nevypadá to, že k tomu v příštích dnech dojde,“ sdělil médiím muž, který se dostal mezi finalisty v hlasování o nejlepšího manažera sezony.

Pakliže Mrázek a McElhinney před 1. červencem, kdy se otevře trh s volnými hráči, opravdu nepodepíší, může nastat několik variant. Ta první je pro fanoušky Caroliny nejděsivější: po obou jejich oblíbencích by natáhly ruce jiné týmy a klub z Raleighu bude muset začít řešit otázku gólmanů zcela od začátku. Pak je tu varianta, že by sice oba hrdinové těchto řádků trh s volnými hráči zkusili, ale nakonec aspoň jeden z nich zjistí, že nabídka Canes přeci jen nebyla tak špatná. Nebo to dokonce zjistí oba, což už tolik pravděpodobné není.

„Někdy hráči zkouší trh, aby zjistili, jaké jsou jejich možnosti a na čem jsou,“ tuší správně Waddell. „Rádi bychom je oba měli příští sezonu zpátky v brankovišti, už dříve jsem to veřejně deklaroval. Ale aktuálně s nimi nenacházíme cestu k dohodě,“ připustil.

Co Aho a Williams?

V případě odchodu kteréhokoli z dvojice Petr Mrázek – Curtis McElhinney se otevře nová šance pro třiadvacetiletého mladíka a čerstvého vítěze AHL Alexe Nedeljkovice. Ten má na kontě pouhé dva starty v NHL, ale na farmě u Charlotte Checkers trpělivě vyčkává na svou šanci a dělá co může, aby jednou v nejlepší lize světa chytal pravidelně. 

V 15 duelech letošního play-off AHL, na jehož konci zvedl nad hlavu Calder Cup, měl úspěšnost zákroků 91.6 % a dostával jen 2.34 gólů na zápas. Ne nadarmo jej server The Hockey News zařadil mezi hlavní adepty na prosazení se do National Hockey League už v příští sezoně.

Generálního manažera Dona Waddella čeká i jiná práce. Brzy by měl o nové smlouvě vyjednávat také s finským útočníkem a nejproduktivnějším borcem týmu v uplynulém ročníku Sebastianem Ahem (1. července z něj může být omezeně volný hráč). Sledovat bude i situaci kolem kapitána Justina Williamse, který ještě nesdělil rozhodnutí, zda pověsí brusle na hřebík, či nikoli.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.