bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolině se rýsuje hvězdné duo mladíků. Vsadí na Nečase se Svečnikovem?

28. června 2018, 20:00

Jan Vojkůvka

Český hokejista Martin Nečas má za sebou v mnohém přelomový rok. Dvanáctka loňského draftu nahlédla, jak to chodí v zámoří, hostovala v brněnské Kometě, s níž Nečas získal mistrovský titul. Kromě toho se výrazně prosadil i na mezinárodní scéně na šampionátech do dvaceti let a mezi dospělými. A zanechal velmi dobrý dojem i po příjezdu na kemp mladíků Caroliny.

„Obrovský rozdíl, přinejmenším ve vyspělosti,“ řekl na adresu devatenáctiletého Nečase kouč Hurricanes Rob Brind'Amour. „Když sem přijel před rokem, byl to ještě takový kluk. Pořád je samozřejmě kluk, ale jsou na něm vidět velké změny.“

Tou nejviditelnější na první pohled je tělo mladého útočníka. Na svůj druhý kemp talentů přijel větší, silnější, a také mnohem sebevědomější. „Tyhle kempy nejsou jen o tom, jak pracují na ledě. Ale máte možnost sledovat, jak se chovají, jak se cítí mimo led,“ podotkl Brind'Amour, jehož potěšila Nečasova vyzrálost.

Lodivod Caroliny se rozhodl spojit pro různé tréninkové drily Nečase, jako volbu v prvním kole draftu 2017, s Rusem Andrejem Svečnikovem, jenž se stal dvojkou letošního výběru talentů. A ač je mladíčkovi teprve osmnáct, okouzluje svým přehledem, schopnostmi a především potenciálem stát se jednou z hvězd zámořské ligy. 

Souhra obou mladíků by mohla Carolině přinést po delší době konečně kýžený úspěch, na který čekají od roku 2009, kdy byli naposledy v play-off. A to ať už v příští sezoně, nebo té následující. Oba totiž budou nejspíš pilovat své dovednosti, alespoň zkraje nového ročníku, v AHL.

Nečas sám o Svečnikovovi podotkl, že „už teď je připravený na NHL.“ Ale ani o sobě nemá po uplynulé, a vydařené, sezoně pochyby. „Cítím na sobě, že jsem se oproti minulému roku zlepšil. To byl můj cíl, abych se dostal do týmu,“ řekl s nadějí, že by mohl prožít svou první sezonu v NHL.

Nečas uchvátil zejména svou rychlostí a instinktem už v minulém roce a figuroval na soupisce po tréninkovém kempu. Naskočil dokonce do jednoho zápasu, ale víc se prosadit prozatím nedokázal. Tehdy přiznal, nakolik bylo utkání obtížné, když na dva týdny vypadl ze zápasového tempa. Přišla ale volba, která mu do budoucna nejspíš hodně pomohla.

Rozhodl se k ní bývalý generální manažer Ron Francis, jenž poslal Nečase na rok zpět do Evropy, místo aby ho nechal hrát nižší americkou ligu. Díky tomu vyrazil Čech na dvě mistrovství světa a především na seniorském v Dánsku zanechal výborný dojem.

„Snažil jsem se hrát hlavně svou hru. Nevím, možná jsem hokejově trochu vyrostl,“ uvedl Nečas. 

A spojení se Svečnikovem, dalším obrovským talentem, by pro Nečase, jenž s Rusem navázal velmi rychle přátelství i mimo led, bylo prospěšné nejen pro oba hráče, ale i pro celou Carolinu.

„Myslím, že budou spoluhráči po hodně dlouhou dobu, tedy aspoň v to doufáme,“ smál se Brind'Amour. „Nejsou hloupí, vědí, že se stanou důležitou součástí celé naší organizace. Nevím, jestli budou hrát spolu. Ale jsou tady, a rozhodně to chceme vyzkoušet,“ přiznal plány.

Jestli ale bude česko-ruský tandem opanovat zámořské ledy ukáže až čas...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.