bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čas na přestavbu. Fanoušky Canadiens čeká náročné období

5. července 2018, 16:00

Jiří Sameš

Montreal Canadiens byli v sezoně 2017/2018 velkým zklamáním. Ačkoliv mnoho lidí očekávalo návrat na pozice zaručující play-off, obsadili Habs až čtrnácté místo ve Východní konferenci, přičemž si v 82 zápasech připsali pouhých 71 bodů.

Marc Bergevin, generální manažer Montrealu, používá nerad pro tuto situaci slovo přestavba. Jeho tým se ovšem v této fázi momentálně skutečně nachází.

Canadiens byli v minulé sezoně takřka bezzubí. Jak je výše uvedeno, v konferenci obsadili až čtrnácté místo se ziskem 71 bodů. Vstřelit dokázali pouze 209 branek, 264 jich navíc inkasovali. S rozdílem ve skóre -55 byli třetí nejhorší v lize.

Nedařilo se jim například ani při hře v oslabení či na vhazování. Tým zkrátka nebyl dost dobrý na to, aby postoupil do vyřazovacích bojů, a v příští sezoně to zřejmě nebude o moc lepší.

Habs sice do týmu přivedli útočníka Maxe Domiho, Joela Armiu a obránce Xaviera Ouelleta. Jmenovaní hokejisté ale mužstvo, které ztratilo v uplynulé sezoně na poslední příčku zaručující play-off 26 bodů, příliš nevylepšili.

Montreal nyní potřebuje získat do týmu nějaké volby v draftu a s nimi kvalitní mladé prospekty. Dá se tak očekávat, že klub bude před uzávěrkou přestupů znovu velmi aktivní.

Co je potřeba změnit?

Aby z Canadiens byli aspiranti na Stanley Cup, museli by do mužstva přivést minimálně jednoho kvalitního obránce, centra pro první a druhou útočnou formaci a rovněž produktivního křídelního útočníka.

Před začátkem trhu s volnými hráči Habs plánovali předložit nabídku Johnu Tavaresovi, ten ovšem zájem neměl. Zkoušeli to také na Paula Stastného, ale ani u něj nepochodili.

Pokud se podíváme na pozitiva, Montreal má ve svém klubu dva velmi nadějné střední útočníky. Jsou jimi Ryan Poehling a trojka letošního draftu, Jesperi Kotkaniemi. Oběma hokejistům je ale teprve devatenáct, respektive sedmnáct let a od vstupu do NHL je tak ještě dělí pár let. Canadiens tedy rozhodně nemusí s přestavbou nějak spěchat.

Lidé namítají, že pokud Habs chtějí začít stavět nový tým, musí se nejprve zbavit brankáře Careyho Price a obránce Shea Webera. Přestavba však může probíhat i za přítomnosti těchto veteránů. Právě oni totiž dodají mladým hráčům potřebné zkušenosti. Navíc nikde není psáno, že je klub nemůže za rok nebo za dva vytrejdovat.

Vzhledem k tomu, jak se divizní soupeři Canadiens rok od roku zlepšují, budou následující sezony pro klub z kanadské metropole velmi obtížné. Uvidíme, jak se s tím dokáží popasovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.