bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čeká Simmondse stěhování? O zajímavou posilu je v lize zájem

13. ledna 2019, 16:30

Jan Vojkůvka

Spekulace kolem útočníka Philadelphie Wayna Simmondse nabírají na obrátkách. Třicetiletý Kanaďan, jenž za Flyers hraje od roku 2011, je údajně v hledáčku několika týmů, které by solidního střelce ve svých řadách uvítaly. Na čele pomyslného žebříčku zájemců jsou, podle informací, Jets a Predators.

Vlnu spekulací ohledně Simmondse odstartovala tento týden stanice TSN a pozadu nezůstal ani Pierre LeBrun, který kromě TSN pracuje také pro web The Athletic a přinesl zajímavé informace z kuloárů zámořské soutěže.

Wayne Simmonds ve svých třiceti letech doufal, že se během léta dočká velké (a dlouhodobé) smlouvy - podobně jako jeho spoluhráči Claude Giroux či Jakub Voráček. Philadelphia však se svým útočníkem nic nedojednala, a tak nastala situace, kdy se zkušený hokejista stane po této sezoně volným hráčem. A bude si moci vybírat.

Flyers se musí co nejdříve rozhodnout, jakou budoucnost pro Simmondse plánují a jestli vůbec chtějí, aby v jejich týmu zůstal. S příjmem těsně pod 4 miliony dolarů je totiž Simmonds velmi atraktivním "zbožím" pro případnou výměnu. A podle Boba McKenzieho z TSN je více než pravděpodobné, že se křídelník Philadelphie bude před uzávěrkou přestupů stěhovat.

A že o Simmondse by byl v lize zájem, je pochopitelné. I když kanadský útočník, stejně jako většina jeho spoluhráčů, doplácí na trápení celého týmu, stále patří k elitním střelcům se schopností nasázet třicet gólů za sezonu.

V této sezoně třicetiletý forvard ve 45 zápasech zaznamenal 13 branek a přidal 6 asistencí. Rozhodně tak ani zdaleka neatakuje svá osobní maxima (stejný problém však mají všichni hokejisté Philadelphie, která patří k nejhorším týmům v lize). Pozice Flyers navíc vybízí ke snaze získat zajímavé volby pro draft.

Mezi největší zájemce o Simmondsovy služby by, podle LeBruna, se měly řadit týmy z Centrální divize Nashville Predators a Winnipeg Jets. Přední týmy ze Západu by rozhodně uvítaly dalšího kvalitního střelce ve svých řadách, jelikož, ač patří ke špičce své konference, jejich produktivita je řadí spíše k průměru a spoustu výher uhrávají především díky obraně a brankářům. 

Simmonds má ve smlouvě dojednanou omezenou no-trade klauzuli, na základě níž může dodat seznam 12 týmů, do kterých odmítá být vyměněn. Jestli ji bude muset aktivovat, a bude skutečně cílem výměny, napoví nejbližší týdny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.