bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čekaní se vyplatilo. Vítek Vaněček začne sezónu v NHL!

12. ledna 2021, 5:45

David Panuška

Jedno staré přísloví říká: Kdo si počká, ten se dočká. To si aktuálně může říkat pětadvacetiletý český brankář Vítek Vaněček, který opravdu vytrval a nyní by mohla přijít jeho velká šance. Kouč Capitals Peter Laviolette totiž oznámil, že do sezóny půjde s brankářským tandemem Samsonov - Vaněček.

Pěkně po pořádku. Vítek Vaněček je rodákem z Havlíčkova Brodu, ale již v mládežnických kategoriích přešel do Liberce. Zachytal si i v extraligovém áčku či v Benátkách nad Jizerou. Kromě výběru do šestnácti let prošel také všemi mládežnickými kategoriemi a v roce 2014 si jej Washington zamluvil jako 39. hráče celého draftu. 

Od sezóny 2015/16 nastupuje český brankář ve farmářském týmu Capitals a dokonce byl párkrát poslán i do ECHL, ale Vaněček vše ustál a dnes se ukazuje, že udělal velice dobře. Držitel stříbra ze šampionátu osmnáctek dosud neodchytal jediné utkání v NHL. 

To by se ale všechno mělo nyní změnit. Na pondělním tréninku Capitals se nechal slyšet hlavní kouč Peter Laviolette, že do sezóny chce jít s jasnou jedničkou Samsonovem, kterému bude krýt záda právě havlíčkobrodský rodák. „Oba mladí brankáři potřebují dostat příležitost,“ pronesl zkušený kouč, který do sezóny počítal s Lundqvistem, ale ten musel na operaci srdce. 

„V systému máme pro případ i další brankáře, ale Vaněček a Samsonov předvedli skvělé výkony v kempu. Nyní budou mít šanci ukázat, co v nich je,“ pokračoval Laviolette, který posadil například i Craiga Andersona, od něhož se nejspíše očekávala pozice týmové dvojky. 

Faktem je, že se oba brankáři potkali dvě sezóny zpátky v Hershey, kde vytvořili opravdu skvělou brankářskou dvojici a mohlo by jim to klapat i mimo led. Velká šance pro českého brankáře, chopí se jí? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.