bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Černý kůň draftu? Lundell chce být v elitní desítce, vidí se v Barkovovi

7. července 2020, 16:45

Matěj Hodoval

Loňské pořadí v draftu překvapilo nejednoho hokejového příznivce. Bude se podobný scénář opakovat letos? Do elitní desítky by rád pronikl finský mladík Anton Lundell.

Lundell je osmnáctiletý střední útočník, který už má zkušenosti s dospělým hokejem. Letos na draftu by měl jít na řadu v prvním kole, podle odhadů expertů někde mezi dvanáctým a šestnáctým místem.

Rodák z Espoo však míří výš. „Myslím si, že půjdu v elitní desítce,“ hlásí sebevědomě.

Ať už půjde na řadu mezi prvními deseti, či o něco později, stane se velmi pravděpodobně jedničkou mezi svými krajany ze země tisíce jezer. „Je to velká čest být finskou jedničkou. Ukázal jsem všem, že mohu hrát dobře mezi muži a na reprezentační úrovni proti svým vrstevníkům,“ říká 185 centimetrů vysoký forvard.

Anton Lundell už stihl v nejvyšší finské soutěži odehrát dvě sezony. Ve svém nováčkovském ročníku nasbíral devatenáct bodů v osmatřiceti zápasech, letos za čtyřiačtyřicet utkání vylepšil své osobní maximum na osmadvacet kanadských bodů (10+18).

Kromě angažmá v IFK Helsinky se pravidelně objevoval na akcích spojených s mládežnickými reprezentacemi Suomi. Lundell je majitelem zlaté medaile z mistrovství světa juniorů.

Co očekávat od osmnáctiletého mladíka? Sám Lundell svou hru přirovnává k Aleksanderu Barkovovi, hvězdnému útočníkovi z Floridy. „Vždy se mi líbil. Když hrál tady ve Finsku, hodně jsem ho sledoval a myslím si, že máme něco v naší hře společného. Líbí se mi jeho herní styl,“ líčí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.