bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v naději: Francouz v přípravě úspěšně debutoval, sezónu ale nejspíš začne na farmě

25. září 2018, 16:00

Jiří Lacina

Tentokrát by se hodila spíš parafráze seriálového titulku Češi v (bez)naději. Pozice Pavla Francouze je těžká, jak ale zpívalo klasické duo Voskovec, Werich: Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní. Prozatím si český gólman odbyl v dresu Colorada premiéru v přípravě a dojem zanechal dobrý.

Lavina vyhrála v pondělí v Las Vegas 5:3, Pavel Francouz strávil na ledě celých šedesát minut, pochytal 29 puků, procento úspěšnosti zákroků měl 90,6. V předešlém fiasku 0:7 v Minnesotě figuroval jen jako náhradník, že tentokrát dostane šanci od začátku, věděl s dostatečným předstihem.

„Je vždycky snazší, když víte, že budete chytat jako jednička,“ řekl osmadvacetiletý brankář při rozbruslení. „Jít tam uprostřed utkání je těžké, i když je to součást hry.“

Rodák z Plzně odešel do NHL s vizitkou gólmana prověřeného v KHL a na mezinárodním poli. V Traktoru Čeljabinsk působil tři sezóny, statistiky měl vynikající. Loňských 94,6 procenta úspěšnosti zákroků, průměr obdržených branek 1,8 a výkony v reprezentaci zaujaly i v nejslavnější soutěži.

Za moře odletěl s předstihem, aby se co nejlépe připravil. „Dorazil jsem docela brzo, abych se adaptoval. Nyní už se chci soustředit jen na hokej,“ řekl nový gólman Colorada. Americký klub do něj investoval 690 tisíc dolarů, roční kontrakt je jednocestný. To znamená, že zaměstnavatel garantuje hokejistovi stejné peníze v NHL i na farmě.

Zpočátku se tak mohlo zdát, že v Denveru s Čechem seriózně počítají, později však generalita Avs získala ještě Philippa Grubauera z Washingtonu, což významně změnilo situaci. Pokud zůstanou oba zdraví, jedničkou bude Semjon Varlamov, krýt záda mu nejspíš bude zmiňovaný Němec.

Francouz by měl podle předpokladů začít na farmě v AHL. V Colorado Eagles, kteří do American Hockey League od příští sezóny povýší, se utká o post jedničky s třiadvacetiletým Spencerem Martinem. Na místo klubové brankářské pětky nejspíš spadne osmadvacetiletý Joe Cannata, jenž by se měl přesunout na druhou farmu do Utahu v ECHL.

Čtěte také:

Filip Chytil je na NHL připravený, o pozici u Jezdců ale bude bojovat

Jakub Zbořil by rád následoval příklad Jakea DeBruska

Zadina si užívá souhru s kvalitními spoluhráči. A učí se

Rittich zůstal v Severní Americe a znovu se rve o místo v brankovišti Flames

Na Nečase možná čeká v Carolině místo v prvním nebo druhém útoku

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.