bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v naději: Na Nečase možná čeká v Carolině místo v prvním nebo druhém útoku

24. září 2018, 16:00

Jiří Lacina

Bezpochyby nejvýraznější osobnost nastupujících českých hráčů. V Brně patřil už v minulé sezóně k nejlepším útočníkům, svoje stihnul odehrát v reprezentaci. Pokud Carolině nebyl dost dobrý pro NHL loni, letos už bude. V kempu s ním zatím panuje spokojenost, v devatenácti letech by měl v prvním týmu Hurricanes zůstat a dost možná si i pořádně zahrát.

Nahrává tomu nejen mladíkova forma, ale i okolnosti. „Očekává se, že Nečas letos bude hrát NHL,“ tvrdí experti ze CBS. Hurikáni nejsou na postu centra zrovna silní. Victor Rask si navíc poranil prst, se kterým je na neurčito mimo hru. Nečas začínal kemp uprostřed třetí formace mezi Teuvo Teravainenem a Warrenem Foegelem, teď by mohl povýšit do elitní útočné šestky.

Jeho příchod do týmu je obestřen velkými očekáváními, píšou místní noviny. Trochu prý to připomíná příběh Sebastiena Aha z před dvou let. Talentovanému Finovi bylo tehdy také 19. Hned ve své první sezóně nasbíral 49 bodů (24+25) a skončil druhý v týmové produktivitě. Loni už s 65 body (29+36) neměl v Carolině konkurenci. Kdyby se podobným číslům Nečas jen přiblížil, bylo by to vynikající.

„S mladými hráči musíte být vždycky opatrní, protože se každý rozvíjí jiným tempem,“ varuje generální manažer Don Waddell. „Nicméně on už měl možnost zahrát si na světovém šampionátu, na nejvyšším turnaji mezi chlapy, v kempu potvrzuje obrovské sebevědomí. Jeho šikovnost je na vysoké úrovni, o tom není sporu, nicméně co se mi opravdu líbí, jak je trpělivý na puku. V jeho hře není žádná ustrašenost.“

Vysoké sebedůvěra a herní dovednosti jsou samozřejmě v tomhle věku ještě nezřídka kompenzovány zbytečnými chybami. Trenér Rod Brind’Amour ví, že to k nezkušeným hokejistům patří. „Je to mladý kluk, ale velmi talentovaný. Když mu dáte prostor a čas, může tvořit hru,“ věří kouč Hurricanes.

Hodně se nečeká jen od Nečase. O rok mladší Andrej Svečnikov, dvojka letošního draftu, přichází s aurou střelce. Zatímco od mladého Rusa se čekají branky, Nečas by měl zalepit díru na citlivém postu centra. Pro devatenáctiletého hráče bude obtížné zvládnout velkou porci minut v první nebo druhé lajně, přinejmenším zkraje sezóny je ale tenhle úkol reálný.

Pod tlakem proto nebude jen bývalý brněnský útočník, ale také lidi, kteří na něj míní vsadit. Jak píše místní tisk: „Hurricanes nebudou úspěšní, pokud Nečas svoje úkoly nezvládne.“ Spoluhráči i trenérský štáb mu jistě ve všem pomohou. „Tlak bude vyvíjen na nás na všechny,“ říká Brind’Amour. „Všichni doufáme, že to odehraje.“

Čtěte také:

Filip Chytil je na NHL připravený, o pozici u Jezdců ale bude bojovat

Jakub Zbořil by rád následoval příklad Jakea DeBruska

Zadina si užívá souhru s kvalitními spoluhráči. A učí se

Rittich zůstal v Severní Americe a znovu se rve o místo v brankovišti Flames

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.